Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η κρίση του ευρώ πλησιάζει στο τέλος της...

9 Φεβρουαρίου 2011.
Την εκτίμηση ότι η κρίση του ευρώ «πλησιάζει στο τέλος της» διατυπώνει ο επιχειρηματίας-χρηματιστής Τζόρτζ Σόρος, σε άρθρο του που δημοσιεύει η ευρείας κυκλοφορίας γαλλόφωνη εφημερίδα "Λε Σουάρ"...
...Ο Σόρος στο άρθρο του με βασικό τίτλο «Ευρώ: η πίεση μειώνεται» διαβεβαιώνει ότι «υπάρχει πλέον η θέληση να προστεθεί ένας αναγκαίος κρίκος, δηλαδή μία κοινή δημοσιονομική πολιτική ή η κοινή διαχείριση των δημοσίων οικονομικών».
...Ο Αμερικάνος επιχειρηματίας αναφέρει ακόμη στο άρθρο του ότι μετά από μια εφιαλτική χρονιά, το 2010, όπου λίγο έλειψε να καταστραφεί, την άνοιξη, το ενιαίο νόμισμα, οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν νηνεμία από την αρχή του έτους.
...Σύμφωνα με τον Σόρος, διαπιστώνεται ότι διάφορες εκδόσεις ομολόγων, ιδιαίτερα στην Πορτογαλία και την Ισπανία, συνέβαλαν στην επιστροφή της ηρεμίας, όπως και η βελτίωση πολλών οικονομικών δεικτών, ειδικά στη Γερμανία.
...Όπως υποστηρίζει ακόμη ο Τζ. Σόρος, «οι Ευρωπαίοι σήκωσαν τα μανίκια: Μετά την επείγουσα δημιουργία του Χρηματοπιστωτικού Ταμείου Στήριξης της Ευρωζώνης τον Μάιο, εργάζονται, εδώ και πολλές εβδομάδες, στην σταθεροποίησή του με πιο πειθαρχημένες εθνικές πολιτικές».(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: