Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Στον ιστό της "αράχνης"...Μέρκελ.

22 Φεβρουαρίου 2011.
Κρίσιμες επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες ξεκινά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου και της Συνόδου Κορυφής στις 25 του ίδιου μήνα, κατά την οποία θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για το μηχανισμό στήριξης της Eυρωζώνης...
...Σήμερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και την επομένη στο Ελσίνκι με την Φινλανδή ομόλογό του. "...Η συνάντηση δείχνει ότι η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει ρητά όλα όσα με θάρρος κάνει η ελληνική κυβέρνηση, στο δύσκολο δρόμο που διανύει μαζί με τον ελληνικό λαό", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ. 
...Ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι η συνάντηση Μέρκελ-Παπανδρέου εντάσσεται στο πλαίσιο προετοιμασίας του ανεπίσημου Συμβουλίου της ΕΕ στις 11 Μαρτίου. 
...Πριν τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. 
...Μετά τις επαφές που θα πραγματοποιήσει με την πολιτική ηγεσία της Γερμανίας, ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στο Ελσίνκι, όπου θα έχει συνάντηση με τη Φιλανδή ομόλογό του Μάρι Κιβινιέμι. 
...Επιπλέον, στην φινλανδική πρωτεύουσα, ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Σάουλι Νιϊνίστο (Sauli Niinisto), ο οποίος θα παρουσιάσει τον Έλληνα πρωθυπουργό ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, καθώς επίσης και με την πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος, Jutta Urpilainen...
...Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία και η Φινλανδία ήταν οι δύο χώρες που τήρησαν την πιο σκληρή στάση στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, αναφορικά με το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας. 
...Έναν ακόμη "σταθμό" εν όψει των κρίσιμων συνόδων κορυφής του Μαρτίου αποτελεί και η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μουσικής...(AΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: