Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Αντίστροφη μέτρηση για τον Καντάφι ;

24 Φεβρουαρίου 2011.
Συνεχίζονται αμείωτες οι σφοδρές συγκρούσεις, μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας.  σε διάφορες πόλεις της Λιβύης, ενώ ξένα δίκτυα ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 600, αν και το καθεστώς Καντάφι, αποφεύγει να μιλήσει για θύματα....Ο ίδιος ο αρχηγός της Λιβύης, βρίσκεται πλέον σε δύσκολη θέση, μετά τις αποσκιρτήσεις  στρατιωτικών και στελεχών του καθεστώτος του, οι οποίοι παίρνουν το μέρος των διαδηλωτών......Χθες, ά
λλη μία πόλη, η Βεγγάζη, ήρθε στα χέρια των αντιφρονούντων, με χιλιάδες πολίτες της Λιβύης να γιορτάζουν έντονα το γεγονός αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Καντάφι είχε διατάξει νωρίτερα να σταλούν στρατιωτικά αεροπλάνα στην πόλη αυτή, προκειμένου να τη βομβαρδίσουν, εξολοθρεύοντας τους αντικαθεστωτικούς...
 
***Πλήγμα για τον Καντάφι.... 
...Χθες, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Λιβύης Αμπντέλ Χαλίλ ανέφερε σε σουηδική εφημερίδα πως ο ίδιος ο Μ. Καντάφι διέταξε τον βομβαρδισμό του Λόκερμπι το 1988, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 270 ανθρώπους. 
...Ο πρώην υπουργός παραιτήθηκε από το αξίωμά του, προκειμένου να συμμετέχει στις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις.
***Επίσης, χθες...
...Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν έκανε έκκληση για ενότητα της διεθνούς κοινότητας, προκειμένου να εξασφαλιστεί μία «γρήγορη και ειρηνική μετάβαση» στη Λιβύη. Ο κ. Μουν ζήτησε την τιμωρία εκείνων που «με άγριο τρόπο, σκορπίζουν το αίμα αθώων ανθρώπων».
...Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν πως εξετάζουν την επιβολή κυρώσεων στη Λιβύη, ως τιμωρία για τη βίαια καταστολή των αντιφρονούντων στο καθεστώς. ...Ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος, Μ. Ομπάμα, καυτηρίασε αυστηρά τη στάση του καθεστώτος Καντάφι, απέναντι στους διαδηλωτές...(επιμέλεια : Γ.Τ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: