Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ελεύθεροι εκατοντάδες πολιτικοί κρατούμενοι στην Αίγυπτο.

20 Φεβρουαρίου 2011.
Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Αχμεντ Σαφίκ δήλωσε αργά τη νύχτα, ότι θα αποφυλακιστούν περισσότεροι από 200 πολιτικοί κρατούμενοι και πρόσθεσε ότι λίγοι ήταν εκείνοι που τέθηκαν υπό κράτηση κατά τη λαϊκή εξέγερση που οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.......Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ μετέδωσε ότι 222 κρατούμενοι θα αποφυλακιστούν σύντομα και ότι οι εναπομείναντες πολιτικοί κρατούμενοι είναι 487.
...Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα υποστηρίζουν ότι χιλιάδες Αιγύπτιοι έχουν τεθεί υπό κράτηση χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και ότι πολλοί από αυτούς μπορεί να χαρακτηριστούν πολιτικοί κρατούμενοι. Ο Σαφίκ δεν διευκρίνισε πότε θα αποφυλακιστούν.
...Ο ίδιος είπε ότι είναι μικρός ο αριθμός αυτών που συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση στη διάρκεια της εξέγερσης, που ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου, και ότι γίνονται προσπάθειες να εντοπιστούν εκείνοι που αγνοούνται, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
...Διαδηλωτές και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα υποστηρίζουν ότι εκατοντάδες αγνοούνται από τότε που ξέσπασαν τα επεισόδια και ότι κάποιοι από αυτούς κρατούνται από τις αρχές....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: