Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Βενιζέλος : Θα διερευνηθούν τα πάντα για τα υποβρύχια...

8 Φεβρουαρίου 2011.
«...Όλα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα θα ερευνηθούν σε βάθος και το ταχύτερο...» αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνα Ευ. Βενιζέλος σχετικά με το άρθρο του Spiegel για μεγάλες προμήθειες που σχετίζονται με την αγορά γερμανικών υποβρυχίων, αλλά και την εμπλοκή του πρώην υπουργού, κ. Ακη Τσοχατζόπουλου...
«...Το ζήτημα ερευνάται εδώ και καιρό από την ελληνική και τη γερμανική δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ. Όλα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι προφανές ότι θα ερευνηθούν σε βάθος και το ταχύτερο, όχι μόνο από την ελληνική δικαιοσύνη αλλά και από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας...
... Εφόσον θεμελιώνονται αξιώσεις του Ελληνικού Δημοσίου για αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης ή αδικοπραξίας, αυτές θα εγερθούν το ταχύτερο...» συνεχίζει ο κ. Βενιζέλος στη δήλωσή του και συμπληρώνει:
«...Ούτως ή άλλως με τον πρόσφατο νόμο 3885/2010 βάσει του οποίου συνήφθη η αναθεωρημένη και ισχύουσα πλέον σύμβαση για τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού:
...Πρώτον, αποκλείστηκε ρητά η περαιτέρω συμμετοχή της εταιρείας Ferrostaal λόγω των υπό διερεύνηση εκκρεμοτήτων.
...Δεύτερον, καταργήθηκε ο μηχανισμός των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που πιθανότατα λειτούργησε ως δίαυλος αδιαφανών πληρωμών.
...Τρίτον, θεσπίστηκαν αυστηρές ρήτρες διαφάνειας που θα λειτουργούν καθ΄όλη τη διάρκεια της σύμβασης και επιτρέπουν στο ελληνικό δημόσιο να διενεργεί όλους τους αναγκαίους ελέγχους ως προς τις πληρωμές για υπεργολαβίες, τις αμοιβές συμβούλων κ.ο.κ.

...Σημειώνεται τέλος, ότι ο οριστικός φορολογικός έλεγχος που έγινε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να εισέλθει ο νέος μέτοχος (όμιλος Abu Dhabi Mar) στα ΕΝΑΕ, αφορά μόνον το νομικό πρόσωπο της «Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ» και όχι άλλες εμπλεκόμενες εταιρείες που έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις (π.χ. έκδοση εικονικών τιμολογίων) ή πολύ περισσότερο φυσικά πρόσωπα που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τυχόν καταθέσεις ή άλλα περιουσιακά τους στοιχεία. Σε κάθε δε περίπτωση τυχόν ποινικές ευθύνες δεν έχουν παραγραφεί και άρα μπορούν να αναζητηθούν.
...Στο πλαίσιο αυτό το ΥΠΕΘΑ θα κινήσει κάθε πρόσφορη διαδικασία...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: