Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Επανεβεβαίωση για λύση του Κυπριακού ζητά ο Χριστόφιας.

17 Φεβρουαρίου 2011.
Επαναβεβαίωση της βάσης της λύσης του Κυπριακού, ζήτησε ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας στη σημερινή συνάντησή του με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου...
Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση,στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η επαναβεβαίωση της βάσης της λύσης του Κυπριακού θα συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση με τον κ. Έρογλου, παρουσία και του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ......Ερωτηθείς αν ο κ. Έρογλου επιμένει να μην αποδέχεται τη διασύνδεση του εδαφικού και του περιουσιακού, ο Δημ. Χριστόφιας απάντησε καταφατικά.
...Επίσης, τόνισε ότι χωρίς τη διασύνδεση δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις στο περιουσιακό. Πρέπει να ξέρουμε, επεσήμανε, τί γίνεται με το εδαφικό για να λάβουμε σοβαρές αποφάσεις στο περιουσιακό....(ΑΠΕ)

Η ελληνοκυπριακή πλευρά ζήτησε εντατικοποίηση των συναντήσεων, διότι, όπως είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, το θέμα είναι να υπάρχει πρόοδος ανάμεσα στους ηγέτες, οι οποίοι λαμβάνουν τις αποφάσεις. Πρόσθεσε δε ότι στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Έρογλου επιβεβαιώθηκε η πρόοδος σε επίπεδο συμβούλων στα κεφάλαια Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανέφερε ότι συζήτησαν θέματα διαδικασίας.

Την πρόοδο στα δύο αυτά κεφάλαια επιβεβαίωσε και η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Λίζα Μπάτενχάϊμ.

Οι κ.κ. Χριστόφιας και Έρογλου θα συναντηθούν εκ νέου στις 25 Φεβρουαρίου, ενώ θα προηγηθούν δύο συναντήσεις των συμβούλων τους κ.κ. Ιακώβου και Οζερσάϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: