Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Aρβανίτες έκρυβαν τεράστιο αρχαιολογικό θησαυρό.

17 Φεβρουαρίου 2011.
Αρχαιολογικό θησαυρό είχε στο σπίτι του στα Καλύβια Αττικής, ζευγάρι συνταξιούχων και συγκεκριμένα ένας 71χρονος και η 67χρονη σύζυγός του, κάτοικοι της περιοχής,  από τους οποίους συνελήφθη η γυναίκα ενώ ο άνδρας αναζητείται με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί ...προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς...

...Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά απο ανώνυμη καταγγελία και χθες έγινε έφοδος στο σπίτι παρουσία εισαγγελέα στο Λαγονήσι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καλυβίων όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 26 αρχαία αντικείμενα που χρονολογούνται πολλά σε περιόδους π.Χ. καθώς και: μια εικόνα της Παναγίας που φέρει χρονολογία 1764, πέντε κυρτά σπαθιά εκ των οποίων το ένα φέρει αραβική επιγραφή, επτά θήκες σπαθιών, δύο ίσια σπαθιά με την επιγραφή «βασιλικός ελληνικός στρατός», δύο πιστόλες, δύο όμοια πιστόλια με χρονολογία 1579, δυο τυφέκια και μια ξιφολόγχη τυφεκίου με δερμάτινη θήκη.
...Σύμφωνα με αρχαιολόγο της Β΄Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Αττικής, σχεδόν όλα εμπίπτουν στις διατάξεις του προστατευτικού νόμου περί αρχαιοτήτων.
...Τα κατασχεθέντα αντικείμενα παραδόθηκαν στο Αρχαιολογικό Τμήμα Λαυρίου, ενώ η 67χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: