Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Δρούτσας : Θα επιστραφεί και το τελευταίο ευρώ του δανείου.

20 Φεβρουαρίου 2011.
Στις μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση και οι οποίες, με πολλές θυσίες του ελληνικού λαού, έχουν ήδη πρώτα θετικά αποτελέσματα βρίσκοντας μεγάλη διεθνή αναγνώριση, αναφέρθηκε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, στη διάρκεια ανοικτής συζήτησης στο φημισμένο θέατρο «Μπουργκτεάτερ» στη Βιέννη, με θέμα «...Ο αγώνας για το ευρώ και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης»....,,,Συνομιλητές του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, παρουσία πολλών εκπροσώπων της δημόσιας ζωής της Αυστρίας και ενός πολυπληθούς κοινού, ήταν η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βιβιάνε Ρέντινγκ, ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Γιόζεφ Πρελ και ο γνωστός οικονομολόγος και πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Οικονομία, στο Κίελ της Γερμανίας, Ντένις Σνόουερ, ενώ απουσίαζε λόγω ασθένειας η πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντιτσόβα.

...Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η κυβέρνηση θα υλοποιήσει το πρόγραμμά της με τις διαρθρωτικές αλλαγές που είναι αναγκαίες ακόμη και χωρίς την κρίση, για να μπορεί να είναι η χώρα ανταγωνιστική, ενώ πρέπει να βελτιωθούν τα λάθη του παρελθόντος και αυτό συνδέεται με θυσίες των πολιτών που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά στενοχωριούνται με την άδικη κριτική από τα ΜΜΕ στο εξωτερικό.

....Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως το δάνειο που παίρνει η Ελλάδα θα επιστραφεί, «μέχρι και το τελευταίο ευρώ» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πρόσθεσε δε πως η κρίση αποτελεί ευκαιρία για την αλλαγή, για την οικοδόμηση μιας άλλης Ελλάδας.
...Σε σχέση με τις παρεξηγήσεις από την πρόσφατη εμφάνιση των εκπροσώπων της λεγόμενης «τρόικα» στην Αθήνα, ο κ. Δρούτσας αποσαφήνισε πως είναι θέμα αποκλειστικά και μόνον της εκλεγμένης από τον ελληνικό λαό κυβέρνησης να αποφασίζει και να παρουσιάζει τις αποφάσεις στους πολίτες.
...Αναφερόμενος στο θέμα της εκδήλωσης, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως το Ευρώ μπορεί, πρέπει και θα συνεχίσει να ζει και είναι σημαντικό ότι υπάρχει η πολιτική βούληση της Ευρωζώνης για τη στήριξη και ενίσχυσή του, «το ευρώ αποτελεί εμπλουτισμό της πολιτικής για την Ευρώπη», συμπλήρωσε....

...Οπως είπε, το μέχρι τώρα σχετικό μήνυμα της ΕΕ προς τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές δεν ήταν επαρκώς πειστικό, για το λόγο αυτό είναι ανάγκη να σταλεί προς αυτές το ταχύτερο δυνατό ένα σαφές μήνυμα πως υπήρξε σοβαρή και επαρκής συζήτηση ώστε να αποφασιστεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 24 και 25 Μαρτίου ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης.
...Σε σχέση με την ανταγωνιστικότητα, σημείωσε την ανάγκη επενδύσεων στη γνώση και την ποιότητα, υποστήριξε τον συντονισμό των οικονομικών θεσμών και μια σταδιακή μετάβαση σε Οικονομική Διακυβέρνηση, ως μεγάλη ευκαιρία για την Ευρώπη και τους πολίτες της, απέρριψε ως μη σωστές τις μεμονωμένες ενέργειες και ως αντιεποικοδομητικές τις πολιτικές κύρωσης, όπως αφαίρεση της ψήφου από χώρες, όπως αυτό είχε προταθεί πριν μήνες από τη γερμανική πλευρά.
...Αναφερόμενος στις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων σε αραβικές χώρες, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών ζήτησε να στρέψει η ΕΕ το βλέμμα της και προς άλλες χώρες και ηπείρους όπου, όπως είπε, η ίδια μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και να συμβάλει στην αντιμετώπιση των εκεί προβλημάτων, ενώ, παραπέμποντας στο γεγονός, όπως είπε, ότι η ΕΕ αποτελεί το μεγαλύτερο εγχείρημα ειρήνης μη έχοντας πόλεμο στην Ευρώπη για 60 ολόκληρα χρόνια, συμπερασματικά, ο ίδιος κατέληξε εκφράζοντας την πεποίθησή του πως «χρειαζόμαστε περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη».

...Την ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης του Ευρώ, όπως και του Μηχανισμού Στήριξης, υποστήριξαν στις τοποθετήσεις τους οι συνομιλητές του κ. Δρούτσα, που χαιρέτισαν τις μεγάλες προσπάθειες της Ελλάδας και των πολιτών της για την αντιμετώπιση της κρίσης.
..Ιδιαίτερα ένθερμη στην υποστήριξή της, για την αλληλεγγύη ανάμεσα στις χώρες-μέλη, τη μεταξύ τους ενότητα και ενιαία φωνή, την ενίσχυση των θεσμών, την ιστορική διάσταση της Ευρώπης ως κοινότητας αξιών 500 εκατομμυρίων πολιτών και την υλοποίηση της «Ευρώπης των πολιτών», ήταν η αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Βιβιάνε Ρέντινγκ.
***Την εκδήλωση στο Μπουργκτεάτερ της Βιέννης συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο των Επιστημών του Ανθρώπου στη Βιέννη, το Ιδρυμα της αυστριακής Τράπεζας «Ερστε», το Μπουργκτεάτερ και η έγκυρη αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», της οποίας η αρχισυντάκτρια Αλεξάντρα Φέντερλ-Σμιντ, συντόνισε την δίωρη ανοικτή συζήτηση.

***Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος από τη Βιέννη αναχώρησε το απόγευμα για τις Βρυξέλλες, προερχόταν από τη Νέα Υόρκη όπου χθες είχε συνάντηση και συνομιλίες με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκε το Κυπριακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: