Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

"Πικραμένος" ο Πάγκαλος για τη μη συγχώνευση Εθνικής και Alpha.

22 Φεβρουαρίου 2011.
"Πικραμένος" εμφανίζεται
ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, για το αποτυχημένο εγείρημα της συγχώνευσης των τραπεζών Alpha και Εθνικής ...μιλώντας  στην εκδήλωση της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, σχολίασε ότι "ο κλάδος δεν πρέπει να λάβει υπόψη του την, για πολλοστή φορά,  αποτυχία συγχώνευσης στον τραπεζικό τομέα..." και πρόσθεσε ότι "κατά την εκτίμησή του αυτό δεν πρέπει να συμβεί και στον ασφαλιστικό κλάδο..."....Ο κ. Πάγκαλος, κάλεσε τις ασφαλιστικές εταιρείες να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις για να δυναμώσουν την οικονομική τους οντότητα.
'...'Δεν χρειάζεται να διατηρείται το παραδοσιακό μοντέλο των επιχειρήσεων, πρέπει να δοκιμάσετε νέες μορφές ανοίγματος της αγοράς και προσέλκυσης κεφαλαίων τόσο για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων όσο και για να βοηθήσετε να ενισχυθεί η τάση αποταμίευσης που στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη'' είπε ο αντιπρόεδρος.
''...Δεν χρειάζεται να είναι οροφή για εσάς'' είπε στο ακροατήριο ο κ. Πάγκαλος ''η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να δώσει τη δυνατότητα ασφάλισης για μεγαλύτερα ποσά''.
...Τόνισε επίσης, τη σημασία του προσανατολισμού των εταιρειών σε νέα σύνθετα προϊόντα και τόνισε τη σημασία της δημιουργίας ουσιαστικής ασφάλειας για τους ασφαλισμένους αλλά και για τις εταιρείες μέσω ενός αυστηρού συστήματος εποπτείας.
...Όπως είπε σήμερα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει καμία δικαιολογία για να μην εφαρμόσει στη χώρα μας το αίσθημα ασφάλειας που συνοδεύει αυτό τον τομέα της οικονομίας.
...Ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι: ''...Ελπίζω να μην έδειξα ότι γνωρίζω πολύ καλά τα θέματα της ασφαλιστικής αγοράς και να με βάλουν στο υπουργείο Οικονομικών να βάζω φόρους και να κάνω πράγματα που θέλω να αποφύγω, στο τέλος της ζωής μου", δημιουργώντας ερωτηματικά στο ακροατήριο για το πνεύμα της τοποθέτησής του.
***Στον κ. Πάγκαλο απάντησε η πρόεδρος της συνέλευσης και γενική διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κυρία Μαργαρίτα Αντωνάκη δηλώνοντας ότι ο κλάδος θα επιθυμούσε μια τέτοια εξέλιξη στο πλαίσιο ενός καλού διαλόγου, όπως είπε. (Ν.Π.πληροφ. από ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: