Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

4,5% η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2010.

15 Φεβρουαρίου 2011.
Στο 4,5% ανήλθε τελικά, η ύφεση στην ελληνική οικονομία το 2010, παρά την μεγάλη  πτώση κατά 6,6% του ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι...
Τις εκτιμήσεις αυτές,  δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ)......Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η δραματική συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 6,6% οφείλεται, κυρίως, στη σημαντική μείωση που καταγράφεται στην τελική καταναλωτική δαπάνη, ενώ η βελτίωση που παρατηρήθηκε στο εμπορικό ισοζύγιο (μείωση εισαγωγών, αύξηση εξαγωγών), εν μέρει μόνον αντιστάθμισε το αρνητικό αποτέλεσμα.
...Παράλληλα, αρνητικά επηρεάζει την πορεία του ΑΕΠ και η μείωση των ιδιωτικών επενδύσεων, όπως π.χ. στην οικοδομή, η οποία κάποτε αποτελούσε την «ατμομηχανή της οικονομίας».
...Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,7% το α΄ τρίμηνο πέρυσι, κατά 5,1% το β΄ τρίμηνο, κατά 5,7% το γ΄ τρίμηνο και κατά 6,6% το δ΄ τρίμηνο (σε σύγκριση με τα αντίστοιχα τρίμηνα του 2009).
...Παράγοντες της οικονομίας, όπως ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, εκτιμούν ότι και εφέτος θα υπάρξει ύφεση, της τάξεως του 3%, στην ελληνική οικονομία. 
...Ενώ, στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι θα παρατηρηθεί σταθεροποίηση από τα μισά του τρέχοντος έτους και η οικονομία θα επανέλθει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς από το 2012....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: