Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Αυξήθηκαν οι νεκροί από το σεισμό στη Ν. Ζηλανδία.

24 Φεβρουαρίου 2011.
Στους 92 φθάνει, μέχρι στιγμής,  ο αριθμός των θυμάτων του ισχυρού σεισμού που έπληξε το Κράιστσερτς, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, όπως δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ο πρωθυπουργός της χώρας Τζον Κι, σύμφωνα με τον οποίο ο αριθμός των νεκρών πιθανότατα είναι πολύ μεγαλύτερος...«...Με βάση ενδείξεις που έχουμε από την αστυνομία, οι ανθρώπινες απώλειες ίσως είναι πολύ περισσότερες απ' όσες θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος από εμάς...», πρόσθεσε.
«...Η αστυνομία είναι σε επαφή με πάνω από 200 οικογένειες, οι οποίες έχουν αναφέρει ότι ένας συγγενής τους είναι αγνοούμενος και έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ίσως νεκροί», τόνισε ο πρωθυπουργός.
...
...Το βράδυ, χθες, έγινε γνωστό ότι οι προσπάθειες διάσωσης σε ένα κτήριο που στεγάζει τηλεοπτικό σταθμό και φροντιστήριο ξένων γλωσσών ματαιώθηκε, καθώς οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν σημάδια ζωής.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων διατηρούνται μόνο για δύο με τρεις ημέρες.
Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κέι, κήρυξε από την πρώτη στιγμή, τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι αρχές έχουν επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας.
...Μέχρι στιγμής.  120 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί, ενώ οι διασώστες αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμούς, προκειμένου να βγάλουν ορισμένους από τα χαλάσματα. Το νοσοκομείο της πόλης έχει κατακλυστεί με ανθρώπους που υποφέρουν από πονοκεφάλους και τραυματισμούς στο στήθος, σύμφωνα με πηγές.
Οι αναλυτές θεωρούν ότι το οικονομικό κόστος της καταστροφής ανέρχεται σε περίπου 12 δισ. δολάρια, αναφέρει το πρακτορείο Associated Press, ενώ  το 80% των κατοίκων της πόλης δεν έχει πρόσβαση σε νερό.
***Ο σεισμός ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος μέσα σε πέντε μήνες, και η πιο φονική καταστροφή της Νέας Ζηλανδίας τα τελευταία 80 χρόνια. 
***Στη χώρα σημειώνονται κάθε χρόνο περισσότερο από 14 χιλιάδες σεισμοί, ωστόσο μόνον 20 έχουν ένταση μεγαλύτερη των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ...(Α.Ρ., Ρόιτερ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: