Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Οι αναθεωρημένες χωροταξικές μελέτες των 12 περιφερειών.

17 Φεβρουαρίου 2011.
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης παρουσίασε, στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τις μελέτες αναθεώρησης των Περιφερειακών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις δώδεκα Περιφέρειες της χώρας, που θα προκηρυχθούν άμεσα....
...Τα περιφερειακά πλαίσια χωροταξικού σχεδιασμού αποτελούν σημαντικό εργαλείο για τον καθορισμό των αναπτυξιακών κατευθύνσεων σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς αφορούν το πλαίσιο οικονομικής, κοινωνικής και οικιστικής δραστηριότητας, δηλαδή πού θα υπάρξει οικισμός, βιομηχανική μονάδα, τουριστικό συγκρότημα κλπ.
...Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ότι, παράλληλα, με την αναθεώρηση των Περιφερειακών Πλαισίων, προωθούνται από το ΥΠΕΚΑ και άλλες θεσμικές πρωτοβουλίες και επιχειρησιακές δράσεις που άπτονται του χωροταξικού σχεδιασμού.
...Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα παρουσιάσει, τις επόμενες μέρες, σε συνέντευξη Τύπου, το σύνολο των δράσεων που αφορούν τη χωροταξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: