Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Αποφυλακίστηκαν 108 πολιτικοί κρατούμενοι στην Αίγυπτο.

21 Φεβρουαρίου 2011.
Η Αίγυπτος αποφυλάκισε 108 πολιτικούς κρατούμενους, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση μετά από χθεσινή δέσμευση του πρωθυπουργού Αχμεντ Σαφίκ...Το Σάββατο, ο Σαφίκ δήλωσε, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA, ότι 222 πολιτικοί κρατούμενοι θα αποφυλακιστούν χωρίς να διευκρινίσει πότε. Σύμφωνα με τον Σαφίκ, οι υπόλοιποι πολιτικοί κρατούμενοι είναι 487, μετέδωσε το MENA......Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα υποστηρίζουν ότι χιλιάδες Αιγύπτιοι έχουν τεθεί υπό κράτηση χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και ότι πολλοί από αυτούς μπορεί να χαρακτηριστούν πολιτικοί κρατούμενοι.
...Ο Σαφίκ είπε ότι είναι μικρός ο αριθμός αυτών που συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση στη διάρκεια της εξέγερσης, που ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου, και ότι γίνονται προσπάθειες να εντοπιστούν εκείνοι που αγνοούνται, σύμφωνα με την ίδια πηγή. 
...Διαδηλωτές και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα υποστηρίζουν ότι εκατοντάδες αγνοούνται από τότε που ξέσπασαν τα επεισόδια και ότι κάποιοι από αυτούς κρατούνται από τις αρχές...(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: