Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΣΟΚ : διαπράχθηκε έγκλημα στην υπόθεση Siemens...

21  Ιανουαρίου 2011
Το πόρισμα που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στην ολομέλεια του κοινοβουλίου για την υπόθεση της Siemens θα είναι ένα πόρισμα στο οποίο θα συμπίπτουν όλα τα μέλη της ομώνυμης εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, ενώ θα υπάρχουν και επιμέρους αξιολογήσεις και διαφοροποιήσεις, όπως ανέφερε στο ραδιοσταθμό «Βήμα 99,5» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου, μέλος της Εξεταστικής....
«...Το βασικό είναι ότι συμφωνήσαμε ότι έχει διαπραχθεί ένα οργανωμένο έγκλημα, ότι συστάθηκε συμμορία υπό το trade mark, υπό το σήμα κατατεθέν Siemens Γερμανίας και συνέπραξαν και πολιτικά πρόσωπα στο πλαίσιο της εγκληματικής δράσης, που είναι διαρκές έγκλημα, μη παραγεγραμμένο, διασυνοριακό...», είπε ο κ. Οικονόμου.

...Σε ότι αφορά τις επικρίσεις ότι τα αδικήματα είναι παραγεγραμμένα ο κ Οικονόμου άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν και άλλες δυνατότητες λέγοντας « και για τον κ. Μαντέλη είχαμε ακούσει ότι έχει παραγράφει, έτσι γενικώς, τι έχει παραγράφει ήταν άγνωστο, γενικώς έχει παραγράφει. Αποδεικνύεται ότι όταν λειτουργούν σωστά και όχι ανταγωνιστικά οι εξεταστικές επιτροπές και η δικαιοσύνη ότι φέρνουν αποτέλεσμα, διότι όπως βλέπεται εξετάζεται και είναι κατηγορούμενος για μη παραγεγραμμένο αδίκημα».
...Σχολιάζοντας την κριτική για ένδεια στοιχείων και αποκαλύψεων από την επιτροπή σημείωσε:
«...Παρά την αντικειμενική δυσκολία να μην έχουν ανοίξει λογαριασμοί, και εδώ ασφαλώς η εξεταστική επιτροπή δεν μπορεί να ευθύνεται για πράξεις που δεν έγιναν από ξένες δικαστικές αρχές για δικούς τους λόγους, λέω, για παράδειγμα, έναν από τους λόγους για τους όποιους δεν έχουν ανοίξει οι λογαριασμοί, παρ’ όλα αυτά νομίζω ότι περιγράφονται σαφώς οι δράσεις και τα αδικήματα που διέπραξε η εγκληματική αυτή συμμορία σε διάφορους επιμέρους χώρους σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, του ελληνικού δημόσιου συμφέροντος σήμερα, στον ΟΤΕ, ΟΣΕ, στη διαχείριση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων και επίσης σε χώρους όπως η εθνική άμυνα, η υγεία και ούτω καθ’ εξής. Αυτά δεν είχαν περιγράφει ποτέ έτσι όπως τα συζητάμε τώρα, και νομίζω ότι και ένας δικαστικός λειτουργός, ο οποίος ασφαλώς είναι παραλήπτης του πορίσματος στο βαθμό που το κοιτάξει, δεν χρειάζεται πολλή προσοχή, για έναν έμπειρο δικαστικό λειτουργό, είναι πολύ εύκολο, μπορεί πλέον να προχωρήσει στην παραγγελία ανακρίσεων, στη διατύπωση κατηγοριών με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα, δεν είναι δικό μου...». Τόνισε ακόμη πως ζητείται να συσταθεί προανακριτική επιτροπή, κάτι που θα αποφασίσει η Ολομέλεια....
...Την απορία του για την απαξίωση από τα μέσα ενημέρωσης πριν καν δημοσιοποιηθεί του πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση Siemenς, εκφράζει με δήλωσή του ο πρόεδρος της επιτροπής Σήφης Βαλυράκης.
...Όπως σημειώνει, η επιτροπή εργάστηκε με όλα τα μέσα που είχε και όλες τις δυνάμεις της για την αποκάλυψη της αλήθειας του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολιτευτικής περιόδου με αποτέλεσμα να αναδειχθεί η ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου ροής μαύρου χρήματος από τη Siemens από το οποίο και ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο.
...Προσθέτει ότι η επιτροπή όχι μόνο ζήτησε το άνοιγμα λογαριασμών πολιτικών προσώπων που φέρεται ότι εμπλέκονται στη υπόθεση, αλλά και τον λεπτομερειακό έλεγχο των πραγματικών μεταβολών της περιουσιακής τους κατάστασης κατά την ελεγχόμενη περίοδο, κίνηση που ομόφωνα στηρίχθηκε ανεξαρτήτως ιδεολογικής και πολιτικής τοποθέτησης...
...Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, συμπληρώνει, ότι οι βουλευτές υπακούοντας στη συνείδησή τους εξέφρασαν ο καθένας την προσωπική του θέση για τα προς έλεγχο πρόσωπα και ζήτησαν την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Επομένως η προσπάθεια διαλεύκανσης του σκανδάλου δεν τερματίζεται με την απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής τουναντίον συνεχίζεται και κλιμακώνεται, σημειώνει ο κ. Βαλυράκης.

...Η Εξεταστική Επιτροπή, καταλήγει ο πρόεδρός της, κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, δεν έχει αρμοδιότητα να ασχοληθεί με θέματα παραγραφής, πολλώ δε μάλλον όταν αυτή σχετίζεται με οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και ροή άνομου χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: