Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Επαινοι του οίκου Fitch για την ελληνική οικονομία.

21  Ιανουαρίου 2011.
Καλύτερα από τις εκτιμήσεις προχωράει η Ελλάδα..., όσον αφορά την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών της προβλημάτων, αλλά θα βρεθεί αντιμέτωπη με περαιτέρω υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας εάν η οικονομία δεν καταφέρει να περάσει σε αναπτυξιακή τροχιά το 2011.
......Αυτά αναφέρει ο επικεφαλής του οίκου αξιολόγησης Fitch Ratings, Ντέιβιντ Ρίλι, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η χώρα «έχει υπερβεί σε μεγάλο βαθμό τις πολύ χαμηλές προσδοκίες», με την εφαρμογή του «σχεδόν πρωτοφανούς» προγράμματος λιτότητας, και μάλιστα σε μια περίοδο συνεχιζόμενης ύφεσης.
...Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πορεία μείωσης του ελλείμματος του προϋπολογισμού της κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, στο 9%, σε μια περίοδο που η οικονομία της έχει σημειώσει επιπλέον συρρίκνωση κατά 4%, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Associated Press.
...Ο οίκος Fitch πάντως προειδοποιεί ότι η Ελλάδα έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της έως ότου καταφέρει να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, ενώ πολλοί παράγοντες της αγοράς πιστεύουν ότι η χώρα τελικά θα πρέπει να παραδεχθεί ότι αντιμετωπίζει αδυναμία αποπληρωμής των χρεών της.
...Ο Ρίλι ανέφερε όμως ότι η Ελλάδα «έχει ακόμη περιθώριο» πριν φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας, ενώ το δημόσιο χρέος της μπορεί να μειωθεί αρκετά γρήγορα εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να πετυχαίνει τους στόχους της και η οικονομία ξεκινήσει την αναπτυξιακή της πορεία.(Α.Ρ., ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: