Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Τρισέ : Να μη σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

24 Ιανουαρίου 2011. 
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, (ΕΚΤ), Ζαν Κλοντ Τρισέ καλεί τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην χαλαρώσουν τη δέσμη των μεταρρυθμίσεων, λόγω της παρατηρούμενης οικονομικής ανάκαμψης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal...
...Ο μεγαλύτερος φόβος τώρα του κ. Τρισέ.  είναι ότι "επειδή καταφέραμε να αποφύγουμε την ύφεση και απολαμβάνουμε σήμερα μια οικονομική ανάκαμψη, θα επιβραδύνουμε τις μεταρρυθμίσεις που εξακολουθούν να είναι αναγκαίες και επείγουσες. Αυτός είναι ο κύριος κίνδυνος", σύμφωνα με το αγγλικό κείμενο της συνέντευξης που δημοσιοποιήθηκε απόψε από την ΕΚΤ. 
..."Πρέπει να δείξουμε-όλοι εμείς, όλοι οι αρμόδιοι-μια ισχυρή αίσθηση του δρόμου που θα ακολουθήσουμε, το αίσθημα ευθύνης, και ότι γνωρίζουμε τη σημασία της πρόβλεψης των γεγονότων ώστε να μην τα υφιστάμεθα", σημείωσε. 
...Μεταξύ αυτών των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, ο κ.Τρισέ αναφέρεται στην ανάγκη να βελτιωθεί η διακυβέρνηση στη ζώνη του ευρώ, μεταξύ άλλων με την ενίσχυση των κυρώσεων κατά χωρών των οποίων οι προϋπολογισμοί "ξεφεύγουν" από προβλεπόμενα όρια, και την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της διάγνωσης που γίνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
...Για τη βελτίωση της ανάπτυξης στις χώρες της ζώνης του ευρώ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ αναφέρει τη δημιουργία "μιας πραγματικής ενιαίας αγοράς υπηρεσιών, που θα μπορούσε να δώσει μια πραγματική ώθηση στη δυναμική ανάπτυξη της Ευρώπης", και της αγοράς εργασίας ", η οποία χρειάζεται πολύ περισσότερη ευελιξία σε ορισμένες χώρες". 
...Ο Τρισέ, επανέλαβε την υποστήριξή του για τις πολιτικές οικονομικής λιτότητας, εξηγώντας ότι δεν είναι "πεπεισμένος για την απλοϊκή λογική που θέλει την υγιή δημοσιονομική πολιτική να αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη." 
..."Αντίθετα, φορολογικές περικοπές καλά στοχευμένες σε χώρες όπου αυτό είναι αναγκαίο επιτρέπουν την αύξηση της ανάπτυξης, διότι τα υγιή δημόσια οικονομικά είναι επωφελή για τη βελτίωση της εμπιστοσύνης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων, των επενδυτών και των αποταμιευτών, πράγματα ζωτικής σημασίας αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ανάπτυξη και απασχόληση ", σημειώνει ο κ Τρισέ. (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: