Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Συγκλονιστικά στοιχεία για τους γαλάζιους απατεώνες του ΙΚΑ.

23 Ιανουαρίου 2011.
Συγκλονιστικά στοιχεία για την ασύδωτη δράση των γαλάζιων απατεώνων που κατάκλεβαν από το 2006, το ΙΚΑ, φέρνει στο φως της δημοσιότητας, ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"...Στο ρεπορτάζ, φέρονται να "πρωταγωνιστούν" δύο πολιτικοί μηχανικοί με έδρα τον νομό Καβάλας, ένας λογιστής, ιδιοκτήτης γραφείου στην Ξάνθη, ένας υπερχρεωμένος κατασκευαστής της Πάτρας κι ένας υπεργολάβος με έδρα το Χαλάνδρι ...όλοι γαλάζια "μπουμπούκια", για τα οποία δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από πλευρά του λαλίστατου, κατά τα άλλα, κ. Σαμαρά....
...Τα πέντε αυτά βασικά πρόσωπα που, από τη δικογραφία, εμπλέκονται στην απάτη εις βάρος του ΙΚΑ, που αποκαλύφθηκε προχθές από τη πασοκική διοίκηση του ασφαλιστικού φορέα και την Ελληνική Αστυνομία, παραμένουν και σήμερα, στελέχη της ΝΔ, προς δόξαν της "κάθαρσης", που υποτίθεται ότι θα έκανε στο κόμμα του ο κ. Σαμαράς...
***Τι λέει το ρεπορτάζ...
".... Πρωταγωνιστικό ρόλο αποδίδουν οι αρχές στον πρόεδρο ομάδας νομάδων με έδρα την Ξάνθη, ο οποίος φέρεται ως ο μεγαλύτερος διακινητής ενσήμων σε αλλοδαπούς, ακόμα κι εκτός συνόρων. Με βάση τη δικογραφία, κατηγορίες πιθανόν να απαγγελθούν και εις βάρος ενός ακόμα λογιστή, που εργάζεται σε γνωστή βιομηχανία με είδη ένδυσης και υπόδησης στην Αττική. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι (μέσω λογιστικού γραφείου που διατηρούσε παράνομα) «κολλούσε» ένσημα σε αλλοδαπούς, τους οποίους εμφάνιζε (στο ΙΚΑ) ως εργαζομένους βιοτεχνιών, δίχως φυσικά οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων επιχειρήσεων να γνωρίζουν το παραμικρό.

Οι εμπλεκόμενοι (τα πλήρη στοιχεία των οποίων βρίσκονται στη διάθεση της «Κ») υπέβαλλαν μέσω Iντερνετ Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία και εξασφάλιζαν υπέρογκο αριθμό ενσήμων. Τα ένσημα πουλούσαν σε αλλοδαπούς αντί ποσού που κυμαινόταν από 25 ευρώ μέχρι ολόκληρη την αξία του ενσήμου, κερδίζοντας μεγάλα ποσά. Φυσικά, στο ΙΚΑ ουδέποτε κατέβαλαν τις εισφορές που όφειλαν. Από τις υποθέσεις που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία που σχημάτισε η Yποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκύπτει ότι το ύψος της ζημίας ανέρχεται στα 7.903.000 ευρώ. Σύμφωνα, ωστόσο, με κάποιες (μάλλον υπερβολικές) εκτιμήσεις, τα διαφυγόντα κέρδη μπορεί να ανέλθουν ακόμα και σε 300 εκατ. ευρώ.

Υποθέσεις από το 2007

Η διοίκηση του ΙΚΑ υπέβαλε στην Yποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 12 μηνύσεις που αφορούν σε υποθέσεις που χρονολογούνται από το 2007. Μία από αυτές αφορά υποβολή ψευδών ΑΠΔ στο διάστημα Αυγούστου 2009 - Ιουλίου 2010, για απασχολούμενους σε Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη και Καβάλα. Από την αναφορά προκύπτει ότι ο πολιτικός μηχανικός και η συνεργάτις του υπέβαλαν ηλεκτρονικά ψευδή δήλωση σύμφωνα με την οποία, στην ανέγερση ισόγειας κατοικίας στη Χρυσούπολη Καβάλας απασχολήθηκαν (και άρα ασφαλίστηκαν) 27 εργαζόμενοι για 488 ημέρες εργασίας, παρ’ ότι, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δηλώθηκαν στην ΑΠΔ, το έργο ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε (!) τον Αύγουστο του 2010. Σε αυτήν την περίπτωση, το κέρδος των επιτηδείων από την πώληση των υπεράριθμων ενσήμων που εξασφάλισαν παράτυπα από το ΙΚΑ ανήλθε σε 13.000 ευρώ και αντίστοιχα η ζημία για το ίδρυμα στις 36.000 ευρώ.

Η μεγαλύτερη ζημία εις βάρος του ασφαλιστικού φορέα προκλήθηκε από τη δράση του υπεργολάβου Μ. Ζ., με έδρα το Χαλάνδρι. Υπολογίζεται ότι αποκόμισε όφελος 1,3 εκατ. ευρώ, προκαλώντας «τρύπα» στα ταμεία του ΙΚΑ ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. Υπέβαλε Περιοδικές Δηλώσεις για συνολικά πέντε οικοδομικά έργα στην Αττική (ανεγέρσεις οικοδομών) τα οποία φυσικά ουδέποτε υλοποίησε. Σε μία από τις ψευδείς δηλώσεις ΑΠΔ δήλωσε 323 εργαζομένους και 7.174 ημέρες εργασίας για ανέγερση τριώροφης οικοδομής στη Νίκαια, η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2010. Το κέρδος του από την πώληση των πλασματικών ενσήμων ανήλθε στις 437.000 ευρώ. Παρόμοια είναι η περίπτωση του πολιτικού μηχανικού στην Πάτρα.

Η διοίκηση του ΙΚΑ κατηγορεί τους φερόμενους ως δράστες για πλαστογραφία, απάτη και κακουργηματική απιστία. Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής στην υπόθεση επίορκων υπαλλήλων, καθώς στη μηνυτήρια αναφορά επισημαίνεται ότι «είναι ερευνητέο εάν υπάλληλοι του οργανισμού παραπλανήθηκαν ή εάν τελούσαν υπό δόλο, εν γνώσει, δηλαδή, του σχεδίου του μηνυόμενου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: