Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Κατρακυλάει η δεξιά στη Βρετανία.

27 Ιανουαρίου 2011.
Η στήριξη για το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Εργατικών στη Βρετανία έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών χρόνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos MORI που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εμφανίζει τους κυβερνώντες Συντηρητικούς να υφίστανται μεγάλες απώλειες, πριν καν, κλείσουν χρόνο στην εξουσία,  καθώς εντείνεται η δυσαρέσκεια για την κατάσταση της οικονομίας και τα σκληρά μέτρα λιτότητας.......Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε τον Ιανουάριο, έδειξε ότι η στήριξη προς τους Εργατικούς αυξήθηκε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες κι έφθασε στο 43%, ενώ για τους Τόρις μειώθηκε κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες κι έπεσε στο 33%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο που ανήλθαν στην εξουσία.
...Οι εταίροι στον υπό τους Τόρις κυβερνητικό συνασπισμό, Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, αύξησαν από τον περασμένο μήνα το ποσοστό αποδοχής που είχαν -το χαμηλότερο των τελευταίων δύο ετών- κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στο 13%.
«...Η δημοτικότητα της κυβέρνησης και των ηγετών της έχει μειωθεί σημαντικά από τον Δεκέμβριο», λέει η Ελεν Κλίρι του Ipsos MORI, η οποία πρόσθεσε ότι το ποσοστό αποδοχής του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον- ηγέτη των Συντηρητικών- βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο που ανέλαβε την πρωθυπουργία.
Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα δύο ημέρες νωρίτερα έδειξαν ύφεση 0,5% της βρετανικής οικονομίας κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του 2010, κλωνίζοντας την πίστη των ψηφοφόρων απέναντι στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
...Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 53% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι η κατάσταση της οικονομίας θα επιδεινωθεί κατά τους επόμενους 12 μήνες, σε σύγκριση με 24% που θεωρούν ότι θα βελτιωθεί- η πιο απαισιόδοξη εικόνα από τον Μάρτιο του 2009.
...Η πτώση της δημοτικότητας των Συντηρητικών μπορεί να αποδειχτεί δυσοίωνη για το κόμμα στις τοπικές εκλογές του Μαϊου, που θα είναι μία κρίσιμη δοκιμασία για την κυβέρνηση.
...Μία σειρά από μέτρα λιτότητας με στόχο τον περιορισμό του διογκωμένου ελλείμματος, χαιρετίστηκε από τις αγορές που ήθελαν να δουν τη Βρετανία ως καλό οφειλέτη.
...Ωστόσο, η λαϊκή δυσαρέσκεια εξαιτίας των περικοπών θέσεων εργασίας και υπηρεσιών μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το πρόγραμμα λιτότητας και να δυσχεράνει τη θέση της κυβέρνησης.
...Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πριν την Τρίτη που δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για το ΑΕΠ τα οποία δείχνουν συρρίκνωση της οικονομίας, γεγονός που σημαίνει ότι η οικονομική απαισιοδοξία μπορεί να είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το συμπέρασμα της δημοσκόπησης.
...Η μειωμένη στήριξη προς τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες φαίνεται ότι περιορίστηκε.
...Οι ψηφοφόροι είχαν εξοργιστεί με την απόφαση του κόμματος να ανακαλέσει προεκλογική του δέσμευση να αντιταχθεί στην αύξηση των διδάκτρων των πανεπιστημίων.
...Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικώς σε δείγμα 1.162 ενηλίκων σε ολόκληρη την Βρετανία, κατά το διάστημα 21 με 24 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: