Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

"Η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει"...

27 Ιανουαρίου 2011.
Ο πρόεδρος της μεγάλης ελβετικής τράπεζας UBS, Όσβαλντ Γκρίμπελ, εκτιμά ότι δεν υπήρχε το πλαίσιο για να οδηγηθεί η Ελλάδα ως χώρα-μέλος του ευρώ σε πτώχευση...
"..Όχι, αυτό δεν μπορεί να συμβεί στην Ευρωζώνη...», λέει ο κ. Γκρίμπελ σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit...
«...Όταν θεσπίστηκε το ευρώ δεν θεσπίστηκε ταυτόχρονα και ρήτρα εξόδου και αυτό έγινε σκοπίμως, προκειμένου να δημιουργηθεί μία Ευρώπη ως οικονομική δύναμη και να αποτραπούν μελλοντικοί πόλεμοι...» λέει ο πρόεδρος του διεθνούς τραπεζικού ομίλου.
...Ο κ. Γκρίμπελ σημειώνει ότι «ο Νότος ήταν τότε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι με μιας μπορούσε να δανείζεται με επιτόκιο 3,5%, αντί 15%, οι χώρες του Νότου μπήκαν σε ένα ευνοϊκό πλαίσιο υπολογισμού του χρέους τους και μπόρεσε έτσι να χρηματοδοτηθεί».
...Κατά τον κ. Γκρίμπελ, «η γερμανική κυβέρνηση θα έπρεπε τότε να ασχοληθεί λίγο περισσότερο με τις λεπτομέρειες» και επειδή δεν το έπραξε «έρχεται σήμερα η εκδίκηση». Εκείνο που απαιτείται να γίνει σήμερα, λέει ο πρόεδρος της UBS, είναι «να θεσπιστούν κανόνες, οι οποίοι θα πρέπει να τηρούνται και θα μπορούν να τηρούνται...»....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: