Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Νέα πολιτική για τα διόδια από την κυβέρνηση.

21 Ιανουαρίου 2011.
Την ανακοίνωση των αποφάσεων της κυβέρνησης σύντομα, σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθηθεί στο θέμα των διοδίων και για την εξέλιξη των έργων στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που γίνεται με τους εμπλεκόμενους στα έργα, προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Δ. Ρέππας, από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα, για τις αυξήσεις στα διόδια και τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών...
...Ταυτόχρονα, τόνισε, πως πρέπει να μειωθεί η τιμή των διοδίων σε δρόμους υπό κατασκευή, να γίνει περισσότερο κλιμακωτή η εξέλιξη της αύξησης, να μπουν ηλεκτρονικά διόδια και να υπάρξει εκπτωτική πολιτική για τους συχνούς χρήστες.
«...Βρίσκεται σε εξέλιξη ένας γύρος διαπραγματεύσεων. Το θέμα θέλει χειρισμούς ευθύνης, όχι συνθήματα και αφορισμούς...» ανέφερε ο υπουργός, απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα ο οποίος κατά την ανάπτυξη της ερώτησής του μίλησε για «ληστρικά διόδια» και καταλόγισε στους υπουργούς πως δεν καταγγέλλουν τις αποικιοκρατικές συμβάσεις με τους κατασκευαστές.

«...Έχουμε κατασκευαστικές που ελέγχουν τα διόδια, καθυστερούν, προπληρώνονται για τα έργα που θα φτιάξουν, απειλούν να τα αφήσουν στη μέση, εκμεταλλεύονται τις συμβάσεις και ζητάνε και αυξήσεις. Οι τράπεζες που παίζουν το παιχνίδι των κατασκευαστικών λένε «δεν πληρώνω» και η κυβέρνησή σας, αντί να ζητήσει από τις τράπεζες να πληρώσουν το ζητεί από τους πολίτες και δεν υπάρχει ένας υπουργός που να καταγγείλει τις συμβάσεις...» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«...Στα διόδια καλούμαστε να διαχειριστούμε μια κατάσταση που άλλοι προκάλεσαν», απάντησε ο Δ. Ρέππας, καταλογίζοντας στην προηγούμενη κυβέρνηση ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, ως προς την εξέλιξη των έργων, διότι, όπως είπε, προβλεπόταν ότι εντός 12 μηνών έπρεπε να ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις όταν η εμπειρία δείχνει πως πρέπει να περάσουν 30 μήνες. ...Ανακοίνωσε πάντως ότι τώρα πια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, για την ανάπτυξη των εργοταξίων και πρόσθεσε πως σε ότι αφορά στις προβληματικές συμβάσεις, η κυβέρνηση θα τις διαχειριστεί με ευθύνη.

...Στο πλαίσιο της συζήτησης σημειώθηκε, επίσης, πολιτική αντιπαράθεση όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι γενικότερα με την πολιτική της κάνει του Έλληνες φτωχότερους, αναφέροντας ότι σε λίγο καιρό κανείς δεν θα πληρώνει κανένας. «Κάνετε τους Έλληνες φτωχότερους αλλά δεν θα τους κάνετε κορόιδα» είπε και συμπλήρωσε: «το «δεν πληρώνω» δεν μπορεί να το λένε μόνο οι ισχυροί αλλά και οι πολίτες. Και το κίνημα αυτό θα πάρει μαζικές διαστάσεις σε λίγο και θα είναι δίκαιο αν δεν γίνει κάτι να αλλάξει η πραγματικότητα».
...Απαντώντας ο υπουργός Υποδομών, ζήτησε να πρυτανεύσει περισσότερη ευθύνη και κάλεσε να μην μετατρέψουμε την δημόσια ζωή σε θέατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: