Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Παραμέρισαν τους ΜΑΣΕΓΕΔΕΣ και πήγαν στον Σκανδαλίδη.

21  Ιανουαρίου 2011.
Στη συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής αγώνα, με στόχο να ξεκινήσει γόνιμος διάλογος με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή σε σειρά ζητημάτων που τους απασχολούν, προχώρησαν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη βόρεια Ελλάδα, παραμερίζοντας οριστικά, τους αγροτοπατέρες της ΜΑΣΕΓΕΣ, και άλλων κομματικών συνδικαλιστικών παρατάξεων......Αυτό, ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας, Κώστας Τσαούσκας.

...Στη σημερινή συνάντηση παραβρέθηκαν παραγωγοί από τη Θεσσαλία μέχρι και τον Έβρο. Όπως είπαν, σε περίπτωση που δε δοθούν λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν, τότε θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων και μεθοριακών σταθμών, αρχής γενομένης από τις 7 Φεβρουαρίου. «...Ζητάμε τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις...», ανέφερε ο κ. Τσαούσκας.
...Μεταξύ των αιτημάτων τους συμπεριλαμβάνονται θέματα που αφορούν στις αποζημιώσεις βαμβακιού από το πράσινο σκουλήκι και τις βροχοπτώσεις, καθώς και το αγροτικό ρεύμα και πετρέλαιο, για τα οποία δεν ισχύουν πλέον οι ειδικές τιμές για τους αγρότες, αλλά και το συμπύρηνο ροδάκινο, για το οποίο οι βιομηχανίες δίνουν πολύ χαμηλές τιμές.
...Παράλληλα, αγρότες και κτηνοτρόφοι της βόρειας Ελλάδας ζητούν να παραμείνει υπό κρατική «ομπρέλα» η Αγροτική Τράπεζα, επειδή, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Τσαούσκας, «σε περίπτωση που αλλάξει χέρια θα είμαστε υποχείρια των ιδιωτών, αφού το 65% της καλλιεργήσιμης γης της χώρας είναι υποθηκευμένο στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα...»(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: