Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Κύμα κακοκαιρίας....

28 Ιανουαρίου 2011.
Επιδείνωση παρουσιάζει από νωρίς τη νύχτα,  ο καιρός, κυρίως στα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, και τους θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους που στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 9 μποφόρ....
...Ήδη έχει ξεκινήσει πυκνή χιονόπτωσηστα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στη Φλώρινα και την Κοζάνη.
Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και νότιας χώρας, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.
Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά.

***Λόγω των θυελλωδών ανέμων, κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου. ...Κανονικά πραγματοποιούνται από το μεσημέρι τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.
Από την Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα-Λευκίμη και Ιόνια νησιά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια ...μόνο με πλοία κλειστού τύπου.
Το πρωί από την Πάτρα δεν έφυγε το πλοίο «Κεφαλλονιά» για Σάμη. Επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων Πρίνος-Καβάλα και Aγ.Κωνσταντίνος-Σποράδες. ...Από τον Πειραιά δεν γίνονται τα δρομολόγια των μικρών πλοίων για Σαλαμίνα, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε ένα δρομολόγιο υδροπτέρυγου το μεσημέρι για Πόρο-Υδρα-Σπέτσες.
Το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλείας καλεί τους επιβάτες πριν αναχωρήσουν για τον προορισμό τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

***Βροχερός είναι ο καιρός σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ενώ ανοιχτή είναι η πρόσβαση προς το χιονοδρομικό κέντρου του Καϊμάκτσαλαν από την Κερασιά και τον Άγιο Αθανάσιο. Ωστόσο, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε ορισμένα σημεία του δρόμου.
Χωρίς προβλήματα γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων από τη Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια», στο όρος Βέρμιο.
Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο νομό της Φλώρινας, με τη θερμοκρασία στους -3 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν βγει ακόμη και μέσα στην πόλη της Φλώρινας.
***Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και στα δρομολόγια των πλοίων έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, που πλήττει την Αχαΐα.
...Ειδικότερα, λόγω της χιονόπτωσης, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των λεωφορείων και βαρέων οχημάτων στους δρόμους Πατρών - Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας και Αιγίου - Καλαβρύτων, μέσω Πούντας και Φτέρης. Η κυκλοφορία όλων των άλλων οχημάτων, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
...Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων, που πνέουν στον Πατραϊκό κόλπο, έχει απαγορευτεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, η διέλευση άδειων φορτηγών και δικύκλων από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. 
...Όσον αφορά στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της Πάτρας για Κεφαλονιά και Ιθάκη, ενώ έχουν διακοπεί τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου.
...Ακόμη, λόγω των ισχυρών ανέμων, σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων στην πόλη της Πάτρας και σε γειτονικές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: