Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Γιγάντιο ενεργειακό φράγμα στον Αμαζόνιο...

27 Ιανουαρίου 2011.
Η διεύθυνση Περιβάλλοντος της Βραζιλίας, ενέκρινε χθες, Τετάρτη, την έναρξη της κατασκευής στο Μπέλο Οριζόντε του Αμαζονίου, ενός τεράστιου δυναμικού φράγματος....Πρόκειται για ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο, προϋπολογισμού 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο έχει ξεσηκώσει τις διαμαρτυρίες τόσο των Ινδιάνων κατοίκων της περιοχής, όσο και των υπέρμαχων της διάσωσης του φυσικού περιβάλλοντος...
...Η κοινοπραξία που πήρε την ανάθεση του έργου, θα αποψιλώσει από την χλωρίδα της, δενδροφυτεμένη περιοχή έκτασης 238,1 εκταρίων, που αντιστοιχεί περίπου στην επιφάνεια του πριγκιπάτου του Μονακό.
...Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η μονάδα δυναμικού 11.000 Μεγαβάτ, που θα ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας το 2015, είναι πολύ σημαντική για τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας, της οποίας η οικονομία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.
...Μία κρατική εταιρία επενδύσεων κοινής ωφέλειας και ο δεύτερος μεγαλύτερος συνταξιοδοτικός οργανισμός της χώρας, είναι στο επενδυτικό σχήμα, το σχέδιο του οποίου, χρονολογείται πριν από 30 χρόνια, αλλά έμεινε στάσιμο εξαιτίας και των αντιδράσεων των ντόπιων, που περιλαμβάνουν και μια δυναμική εξέγερση το 2009.
...Έντονη κριτική για το έργο έχουν ασκήσει και αστέρες του Χόλιγουντ όπως, ο Στίνγκ και ο Τζέιμς Κάμερον, αλλά και η παγκόσμια οργάνωση Γκρινπίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: