Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Μπερλουσκόνι : Με κυνηγάνε θεοί και...δαίμονες...

22 Ιανουαρίου 2011.
Θύμα «δικαστικού κατατρεγμού» δηλώνει εκ νέου ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος παρενέβη τηλεφωνικά σε πολιτική ημερίδα υποστηρικτών του.
«....Είναι φυσικό, σε μια κανονική δημοκρατία, να υποβάλλεται, ο πρωθυπουργός, σε τέτοιου είδους ελέγχους; Να γίνεται θύμα -ας το πούμε, λοιπόν- κατασκοπίας;....», διερωτήθηκε με νόημα....
«...Όλα όσα συνέβησαν, κατά συνέπεια, είναι πολύ σοβαρά, διότι οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, δεν διετάχθησαν μετά από κάποιο αδίκημα, αλλά για να αναζητηθεί και να οικοδομηθεί, με τον τρόπο αυτό, ένα υποτιθέμενο αδίκημα...», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι....Η αντιπολίτευση συνεχίζει να ζητεί την παραίτηση του μεγιστάνα-πρωθυπουργού.
«Ο κύριος αυτός πρέπει να παραιτηθεί, διότι δεν μπορεί να περνά τις ημέρες του, προσπαθώντας να καταλάβει πώς να δικαιολογήσει αυτά που κάνει την νύχτα», δήλωσε ο γραμματέας των Δημοκρατικών της Αριστεράς Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

...Από το ίδιο κόμμα, ο πρώην δήμαρχος της Ρώμης, Βάλτερ Βελτρόνι, υπογράμμισε ότι «για μία φορά, έστω, ο πρωθυπουργός, θα έπρεπε να σκεφθεί το συμφέρον εξήντα εκατομμύρια Ιταλών, επιλέγοντας την οδό της παραίτησης. Και αυτό, για να συσταθεί μια κυβέρνηση εθνικού συμφέροντος, με όλες τις πολιτικές δυνάμεις».
...Ο κεντρώος Πόλος του Έθνους, των Πιερφερντινάντο Καζίνι και Τζανφράνκο Φίνι, άφησε να διαρρεύσει, ότι θα ήταν διατεθειμένος να στηρίξει μια νέα κυβέρνηση, με επικεφαλής έναν από τους στενούς συνεργάτες του καβαλιέρε. Κυκλοφόρησαν τα ονόματα του σημερινού υπουργού παρά τω πρωθυπυργώ Τζάννι Λέττα και του υπουργού δικαιοσύνης Αντζελίνο Αλφάνο.
...Ο Μπερλουσκόνι, όμως, δεν δείχνει διατεθειμένος να δώσει «πράσινο φως» σε κάποια, σχετική, συμβιβαστική λύση.
...Οι εισαγγελείς του Μιλάνου, ανέκριναν επί πέντε ώρες την συνοδό πολυτελείας Νάντια Μακρί, η οποία υποστήριξε ότι στις 24 Απριλίου του 2010, πέρασε μια ολόκληρη νύχτα, με το αζημίωτο, μαζί με την μαροκινή Ρούμπι Καρίμα, στην βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οι δικαστικοί, προσπαθούν να καταλάβουν, αν οι δηλώσεις αυτές, επιβεβαιώνονται και από τα «ηλεκτρονικά ίχνη» των κινητών της Μακρί.
...O διάσημος συγγραφέας Ρομπέρτο Σαβιάνο (γνωστός για τα βιβλία και τα άρθρα του κατά της μαφίας) αποφάσισε να εκφράσει την απτή συμπαράστασή του προς τους εισαγγελείς της ιταλικής συμπρωτεύουσας. 
...Κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα από το πανεπιστήμιο της Γένοβας, θέλησε να αφιερώσει, την διάκριση αυτή, «στους δικαστικούς του Μιλάνου, που διεξάγουν έρευνες σε βάρος του Μπερλουσκόνι και ζουν δύσκολες στιγμές, μόνο και μόνο επειδή έκαναν την δουλειά τους, μια δουλειά δικαιοσύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: