Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Επιμένουν οι διαδηλωτές στην Αίγυπτο.

29 Ιανουαρίου 2011.
Διαδηλωτές επέστρεψαν κατά εκατοντάδες στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα,  λίγο μετά το πέρας του τηλεοπτικού διαγγέλματος, με το οποίο ο πρόεδρος Μουμπάρακ ανακοίνωσε ότι καθαιρεί την κυβέρνησή του και θα διορίσει νέα, αψηφώντας την παρουσία μεγάλων δυνάμεων του στρατού.
......Οι διαδηλωτές, που είχαν προηγουμένως αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πλατεία και να μετακινηθούν σε δρόμους γύρω από την πλατεία από στρατιώτες, φώναζαν συνθήματα όπως "ο λαός θέλει να αλλάξει το καθεστώς" αμέσως μετά την ομιλία του Μουμπάρακ, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα συνεργάτιδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς.
...Η μάρτυρας είπε ότι είδε μικρής έκτασης φωτιά στο κτήριο Μογκάμα, όπου στεγάζονται κυβερνητικές υπηρεσίες στην πλατεία, στην οποία υπάρχουν σύννεφα καπνού και δακρυγόνων.
...Λίγο πριν την μετάδοση της ομιλίας του Μουμπάρακ φαινόταν ότι ο στρατός είχε τον έλεγχο της πλατείας, από όπου νωρίτερα χιλιάδες διαδηλωτές αποπειράθηκαν να πάνε μαζικά προς το κτίριο της βουλής, αλλά αποκρούστηκαν από μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας που έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και βλημάτων από καουτσούκ.
...Ο στρατός είχε στείλει περίπου 20 οχήματα στην περιοχή...(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: