Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ολι Ρεν : "Οχι" εφησυχασμός....

24 Ιανουαρίου 2011.
"...Η ηρεμία που επικρατεί στις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες μας επέτρεψε να πάρουμε μια ανάσα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να εφησυχάσουμε, πρέπει να πάρουμε τώρα μέτρα με την απαραίτητη αποφασιστικότητα...'...Αυτό, τονίζει   ο κοινοτικός επίτροπος, Ολι Ρεν αρμόδιος για οικονομικά θέματα.......Σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ο κ. Ρεν τόνισε πως είναι σημαντικό να εμποδίσουμε την κρίση χρέους να υπονομεύσει την οικονομική ανάκαμψη και τις θετικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας.
...Όσον αφορά τον μηχανισμό διάσωσης της ΕΕ, ο Ρεν τέθηκε υπέρ της αύξησης των κεφαλαίων του και της διεύρυνσης του ρόλου του.
...Νωρίτερα σε δηλώσεις της η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ είχε σημειώσει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα μπορούσαν να εξετάσουν μόνο ως μακροπρόθεσμη επιλογή την έκδοση ευρωομολόγων, όταν θα έχουν επιτύχει μεγαλύτερη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα.
***Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι η συζήτηση αυτή τη στιγμή για την έκδοση κοινών ομολόγων είναι «σαν να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο».
"...Εάν αρχίσουμε να εκδίδουμε ευρωομόλογα, αυτό που θα κάνουμε στην πράξη είναι ότι θα αποδυναμώσουμε την ισχύ ορισμένων μελών, χωρίς να έχουμε επιτύχει οικονομική ολοκλήρωση και σταθεροποίηση», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο δίκτυο CNBC.
...Πάντως, οι επενδυτές φαίνεται ότι σταδιακά πείθονται πως η ΕΕ θα προχωρήσει σε ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος χρέους που αντιμετωπίζει, με αποτέλεσμα τη Δευτέρα οι αγορές ομολόγων των χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης και η ισοτιμία του ευρώ να ενισχύονται.(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: