Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Σταματά η ελληνόφωνη εκπομπή της Ντόιτσε Βέλε.

26 Ιανουαρίου 2011.
Η Ντόιτσε Βέλε προτίθεται να κλείσει την ελληνόφωνη ραδιοφωνική εκπομπή, παρά την αρχική διαβεβαίωση της γερμανικής κυβέρνησης για τη διατήρησή της...
«...Οι οριστικές αποφάσεις των οργάνων του σταθμού θα ληφθούν στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, 2011...» απάντησε, ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος του διευθυντή της Ντόιτσε Βέλε (DW) Έρικ Μπέτερμαν.......Το Μάρτιο θα συγκληθεί εκ νέου το Ραδιοφωνικό Συμβούλιο της Ντόιτσε Βέλε και θα αποφασίσει οριστικά για τον προγραμματικό σχεδιασμό του σταθμού την περίοδο 2010-2013, μέρος του οποίου είναι, μεταξύ άλλων, η αναστολή της ελληνόφωνης ραδιοφωνικής εκπομπής.
...Είναι η δεύτερη φορά, μετά το 1999, που κινδυνεύει να πέσει θύμα περικοπών της Ντόιτσε Βέλε η ελληνόφωνη εκπομπή, η οποία έχει ιστορία 47 χρόνων και έχει συνδεθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού με την προσφορά της στον αντιδικτατορικό αγώνα.
...Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της DW «αυτή τη στιγμή είναι υπό εξέταση το σύνολο της προσφοράς», υπό το πρίσμα και της «στενότητας του οικονομικού προϋπολογισμού». Το προσχέδιο «στρατηγικού σχεδιασμού» συζητήθηκε στην κοινή συνεδρίαση του Ραδιοφωνικού Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ντόιτσε Βέλε την Παρασκευή 21.01.2011. Βασικός προσανατολισμός του σταθμού είναι προσαρμογή του στα νέα μιντιακά δεδομένα και η στροφή στα πολυμέσα.
...Στο πλαίσιο αυτό, η Ντόιτσε Βέλε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, «θα διατηρήσει την παρουσία της στην Ελλάδα και στο πνεύμα των πολυμέσων θα ενισχύσει την προσφορά μέσω ιντερνέτ και video-on demand». Ωστόσο ο σχεδιασμός, που δεν διαψεύδεται από τον εκπρόσωπο, προβλέπει κατάργηση του ραδιοφωνικού προγράμματος διάρκειας 30 λεπτών που εκπέμπει καθημερινά η DW.

...O κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο Στέφεν Ζάιμπερτ, σε ερώτηση αν ενδείκνυται στη σημερινή συγκυρία της κρίσης στην Ευρωζώνη η κατάργηση της ελληνόφωνης εκπομπής της Ντόιτσε Βέλε, είχε δεσμευτεί την Τετάρτη 19.01.11 ότι «δεν θα διακοπεί το ελληνόφωνο ραδιοφωνικό της πρόγραμμα της DW». Ο κ. Ζάιμπερτ είχε τονίσει ότι «οι πολιτιστικές και πολιτικές σχέσεις της Γερμανίας με την Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνουν στενές και φιλικές».

...Από τη δέσμευση αυτή υπαναχώρησε ο κ.Ζάιμπερτ την περασμένη Δευτέρα 24.01.10 δηλώνοντας ότι η DW θα διατηρήσει προσφορά στην ελληνική γλώσσα, αλλά την ακριβή μορφή της θα αποφασίσει η ίδια η DW. Το πράσινο φως για το μελλοντικό προγραμματικό σχεδιασμό της DW είχε δώσει το υπουργικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της 19.01.2011. Σημειώνεται, ότι --σε αντίθεση με τα υπόλοιπα δημόσια κανάλια της Γερμανίας που χρηματοδοτούνται από τα ραδιοτηλεοπτικά τέλη - η Ντόιτσε Βέλε χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό της κεντρικής κυβέρνησης και εκπέμπει μόνον εκτός Γερμανίας.

...Ο εκπρόσωπος του σταθμού είπε ότι «η DW έχει πλήρη συνείδηση της σημασίας της ελληνόγλωσσης προσφοράς της που αντικατοπτρίζεται και στο μεγάλο αριθμό των συνεργαζόμενων σταθμών». 
...Σημείωσε επίσης ότι «η DW είναι υπερήφανη για το γεγονός ότι ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών ήταν συνεργάτης της ελληνόφωνης ραδιοφωνικής εκπομπής», ενώ «ακροατές της DW από την εποχή εκείνη συγκαταλέγονται σήμερα στις σημαντικότερες προσωπικότητες του δημόσιου βίου της Ελλάδας». 
...Πάντως, πρακτικό αντίκρισμα των διαβεβαιώσεων αυτών δεν υπάρχει με την απειλούμενη κατάργηση της καθημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής, η οποία αποτελεί και τη «ραχοκοκαλιά» της ελληνόγλωσσης προσφοράς της DW....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: