Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Στη Βουλή τα "τσαντήρια" του Τσίπρα...

26 Ιανουαρίου 2011.
Η κατάληψη της Νομικής Σχολής της Αθήνας από μετανάστες που ζητούν την νομιμοποίησή τους, καθώς και το αίτημα του Αλέξανδρου Κοντού να δικαστεί, παρά την παραγραφή του ενδεχόμενου αδικήματός του για την υπόθεση του Βατοπεδίου, κυριάρχησαν στην χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, όπου συζητήθηκε και υπερψηφίστηκε επί της αρχής, το σχέδιο νόμου για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.
......Το ζήτημα της κατάληψης της Νομικής Σχολής έθεσε ο ΛΑΟΣ, με τον Αθ. Πλεύρη να υποστηρίζει πως στην Σχολή συντελείται το κακούργημα της παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών από την Κρήτη στην Αθήνα, το οποίο δίνει στην Αστυνομία το δικαίωμα της επέμβασης χωρίς προηγούμενη άδεια των πρυτανικών αρχών.
...Στον αντίποδα, ο Θ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ), επεσήμανε πως το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι δίπλα στη Σχολή, «κάθε βράδυ κοιμούνται στο δρόμο 30 άστεγοι. Αν ζητήσουν να μπουν στη Νομική για να βρούνε στέγη και να κοιμηθούνε, τι θα πούμε; Θα τους διώξουμε; Εργαζόμενοι είναι και οι μετανάστες, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση - διαμαρτυρήθηκαν στην Κρήτη και δεν τους άκουσε κανείς...».

...Για λογαριασμό του ΚΚΕ, ο Σπύρος Χαλβατζής θεώρησε δίκαια τα αιτήματα των μεταναστών - ωστόσο εξέφρασε την δυσφορία του για την κατά την γνώμη του, διακινδύνευση του πανεπιστημιακού ασύλου από την κατάληψη και τους οργανωτές της.
«...Παρατηρούμε φαινόμενα εξαθλίωσης των μεταναστών, αλλά και μείωσης της έννομης τάξης και ποιότητας της Δημοκρατίας» παρατήρησε ο Προκόπης Παυλόπουλος (ΝΔ), θεωρώντας πως η κατάληψη της Νομικής, «πλήττει και τους ίδιους τους μετανάστες και το πανεπιστημιακό άσυλο».
...Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, σημείωσε πως «το ενδιαφέρον όλων μας πρέπει να κατατείνει στο να προστατεύονται ανθρώπινα δικαιώματα, να βοηθούμε ανθρώπους που βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ανέχειας και φτώχειας να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες στην μεταβατική αυτή, περίοδο της ζωής τους. Αλλά από του σημείου αυτού, στο σημείο να φτάσουμε να αμφισβητείται το πανεπιστημιακό άσυλο υπάρχει απόσταση που δεν πρέπει να διανυθεί. Το πανεπιστημιακό άσυλο παραβιάζεται και πρέπει να προστατευτεί, πρώτιστα από εκείνους που το υπηρετούν: Το άσυλο έγινε για να προστατευτεί η ακαδημαϊκή ελευθερία - και όχι ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει, ανεξαρτήτως της ιδρυτικής πράξεως του πανεπιστημιακού ασύλου».

«...Κατανοώ τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη όταν καλείται να αναλάβει την ευθύνη επί αυτοφόρου παραβίασης του ασύλου και την πρυτανική αρχή που πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Όλοι μας όμως εδώ, θα πρέπει να αναλάβουμε από κοινού τις ευθύνες μας να προστατεύσουμε το πανεπιστημιακό άσυλο από ενέργειες αμφισβήτησής του» ανέφερε ο υπουργός.
...Ο κ. Καστανίδης αναφέρθηκε επίσης και στο αίτημα του Αλέξανδρου Κοντού να δικαστεί από ειδική επιτροπή, αποτελούμενη αποκλειστικά από δικαστικούς, για τα όσα κατηγορείται για την υπόθεση του Βατοπεδίου - αίτημα για το οποίο έγινε λόγος από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας: «Διατυπωθέντος του αιτήματος, εκτίμησή μου είναι πως η Βουλή υποχρεούται να απαντήσει θετικά» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κρίνοντας πως το αίτημα δεν είναι ασύμβατο με το Σύνταγμα. Αντίστοιχη κρίση, εξέφρασε και ο Προκόπης Παυλόπουλος (ΝΔ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: