Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Επιστολή ΓΣΕΕ προς Λ. Κατσέλη.

24 Ιανουαρίου 2011.
Την κατάργηση της διάταξης της παρ.5 του ν. 3899/2010, με την οποία εισάγεται δοκιμαστική περίοδος απασχόλησης ετήσιας διάρκειας, η οποία μπορεί να καταγγελθεί χωρίς αποζημίωση και χωρίς προειδοποίηση απόλυσης, ζητεί με επιστολή της προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, η ΓΣΕΕ...
...Η Συνομοσπονδία υποστηρίζει, ότι από τις 17 Δεκεμβρίου 2010 οπότε και τέθηκε σε ισχύ η συγκεκριμένη διάταξη, πολλοί εργοδότες έσπευσαν να επωφεληθούν από αυτή, όχι μόνο για τους νεοεισερχόμενους, αλλά και αναδρομικά για τους εργαζόμενους που είχαν προσλάβει και προ της εφαρμογής της, απολύοντας χωρίς αποζημίωση ακόμη και εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί τον Γενάρη του 2010.
...Στην επιστολή αναφέρονται και περιπτώσεις απόλυσης εργαζομένων που είχαν προσληφθεί ως εργατοτεχνίτες χωρίς την αποζημίωση των 5 ημερομισθίων δικαίωμα το οποίο προστατεύεται από τις Εθνικές Γενικές ΣΣΕ.
...Ακόμη, σε περιπτώσεις όπου απολυμένοι εργαζόμενοι προσέφυγαν σε τοπικές Επιθεωρήσεις Εργασίας, αλλά ορισμένοι Επιθεωρητές ότι ο νόμος έχει αναδρομική ισχύ και ότι καταργεί και τις διατάξεις για τις αποζημιώσεις των εργατοτεχνιτών.
...Τέλος η ΓΣΕΕ ζητά από την Υπουργό Εργασίας εκτός από την κατάργηση της επίμαχης διάταξης, να ενημερώσει με έγγραφο τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, έτσι ώστε να γίνει κατανοητό ότι η δοκιμαστική εργασία των δώδεκα μηνών ισχύει, μόνο για τις εργασιακές σχέσεις που άρχισαν μετά τη δημοσίευση του νόμου...(ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: