Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

"Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται"...

22 Ιανουαρίου 2011.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, απάντησεσήμερα, επίσημα, στις αιχμές του τουρκιού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Προέδρου Παπούλια κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Αρμενίας...
«...Η ιστορία δεν ξαναγράφεται, δεν παραγράφεται. Η ιστορία διδάσκει πως μπορούμε να χτίσουμε μέλλον ειρήνης, αρκεί να τη σεβαστούμε και να εργασθούμε με συνέπεια για αυτό το σκοπό. Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα στην προσπάθεια βελτίωσης των διμερών τους σχέσεων. Όμως τα πιο μεγάλα και τα πιο δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας...», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας....
«...Η διαδρομή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας αποδεικνύει την καταλυτική προσφορά του στην προσπάθεια ελληνοτουρκικής συνεννόησης. Με τη στάση και τις πράξεις του επιβεβαιώνει καθημερινά ότι οι λαοί της περιοχής μπορούμε να ελπίζουμε και να πετύχουμε ένα μέλλον ειρήνης και συνεργασίας...», σημείωσε.
«...Οι παρατηρήσεις του Έλληνα προέδρου που στόχευαν την Τουρκία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα του Αρμενίου προέδρου, διαστρέφουν ιστορικά γεγονότα, δεν ανταποκρίνονται στην κοινή λογική και δεν αρμόζουν στο σεβαστό θεσμό από τον οποίον εκστομήθηκαν», ανέφερε το τουρκικό ΥΠΕΞ.
...Ο Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Σερζ Σαρκισιάν, έκανε λόγο για «δύο μαρτυρικούς λαούς που υπέφεραν πολλά σε περιόδους εξαιρετικής βαρβαρότητας». «....Κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο...», τόνισε μεταξύ άλλων, σημειώνοντας ότι «τώρα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: