Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χριστόφια-Ερογλου.

26 Ιανουαρίου 2011.
Ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση Χριστόφια - Έρογλου και του Γ.Γ. του ΟΗΕ,  Μπαν Κι Μουν, στη Γενεύη...αλλά, δ
εν ανακοινώθηκε ημερομηνία για νέα συνάντηση....Πάντως, ο Γ.Γ. του Διεθνούς Οργανισμού, εξέφρασε πριν λίγο, την ελπίδα του για εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων.......Σε δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας της συνάντησης με τον Κύπριο πρόεδρο Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Έρογλου, ο ΓΓ ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ανέφερε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες από τον περασμένο Νοέμβριο και ότι, με βάση τις σημερινές συνομιλίες, διεφάνη ότι οι δυο ηγέτες έχουν εργαστεί για να προσεγγίσει ο ένας τις θέσεις του άλλου με μια σειρά από προτάσεις που προσπαθούν να γεφυρώσουν τις διαφορές, ιδίως στα κεφάλαια της οικονομίας, των θεμάτων ΕΕ και της διακυβέρνησης και κατανομής των εξουσιών.
...Χαιρέτισε τα βήματα που έκαναν οι ηγέτες σήμερα, τα οποία αποτελούν ξεκάθαρη ένδειξη της δέσμευσής τους για επανένωση της Κύπρου, το συντομότερο δυνατόν.
...Ο Γ.Γ. δήλωσε ότι εντόπισαν αρκετά στοιχεία τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση του μομέντουμ και την πιο άμεση επεξεργασία των λεπτομερειών μιας εφαρμόσιμης, αμοιβαίως επωφελούς λύσης. Ενεθάρρυνε, επίσης, τις δύο πλευρές να διαβουλευτούν με εμπειρογνώμονες, τους οποίους θα μπορούσε να διαθέσει ο ίδιος, για τις τεχνικές πτυχές του περιουσιακού.
...Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τις διαπραγματεύσεις, με σειρά επιπρόσθετων συναντήσεων τις προσεχείς εβδομάδες. Ο ΓΓ δήλωσε ότι είναι στη διάθεσή τους προκειμένου να περιοριστούν ακόμη περισσότερο οι διαφορές.
...Η σχετική έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ θα υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας, στο τέλος Φεβρουαρίου.
...Ο κ. Μπαν Κι Μουν δήλωσε, τέλος, ότι, όπως συμφωνήθηκε, δεν θα δεχθούν ερωτήσεις λόγω της «μεγάλης ευαισθησίας των θεμάτων»....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: