Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ακτή Ελεφαντοστού.

26 Ιανουαρίου 2011.
Οι ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος του Γκμπάμπο, που έχει καταλάβει την εξουσία στην Ακτή Ελεφαντοστού, έχουν θέσει σε εφαρμογή μία εκστρατεία βίας, που περιλαμβάνει, εκτελέσεις, απαγωγές, βασανιστήρια και βιασμούς, σύμφωνα με καταγγελίες του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη...
...Το Παρατηρητήριο που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ότι μία " σε βάθος έρευνα ", για καταγγελλόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αμπιτζάν, την πρωτεύουσα των παραγωγών κακάο παγκοσμίως, έφερε στο φως συχνά εμφανιζόμενες εκστρατείες βίας.
...Όπως καταγγέλλει ο Ντάνιελ Μπέκελε, ο Αφρικανικής καταγωγής Διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος και οι παραστρατιωτικοί που υποστηρίζουν τον Γκμπάμπο, έχουν εξαπολύσει εκστρατεία τρόμου ενάντια στους αντιπάλους του ή σε όσους αυτοί θεωρούν ως αντιπάλους του, στο Αμπιτζάν.
" ...Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να προστατεύσει τους πολίτες και να αυξήσει την πίεση στο καθεστώς και τους υποστηριχτές του να τερματιστεί η βία ", είπε ο Μπέκελε.
Η αναφορά έρχεται σε μια χρονική στιγμή που αναδύονται ρωγμές στις Αφρικανικές προσπάθειες να δοθεί τέλος στη διαμάχη για την εξουσία στην Ακτή Ελεφαντοστού.
...Ο πρόεδρος της Ουγκάντα Μουσεβένι διαφώνησε με την τακτική των Ηνωμένων Εθνών και ζήτησε την αναγνώριση του Ουατάρα ως νόμιμου προέδρου της χώρας...(Γαλλικό, ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: