Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Μακάβριες έρευνες μετά το μακελειό στη Μόσχα.

24 Ιανουαρίου 2011.
Οι ρωσικές αρχές πιστεύουν ότι έχουν βρει το κεφάλι του βομβιστή αυτοκτονίας ο οποίος προκάλεσε τη μεγάλη έκρηξη στο αεροδρόμιο του Ντομοντέντοβο, νωρίτερα σήμερα, σκοτώντας 35 ανθρώπους, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ, από το οποίο είναι και η φωτο...***Ο Παπανδρέου καταδίκασε τη σφαγή...
....Αστυνομική πηγή ανέφερε στο πρακτορείο ότι στο χώρο όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρέθηκε το κεφάλι ενός άνδρα «αραβικής εμφάνισης», ηλικίας 30-35 ετών. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη.
...Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδόσει ότι οι αρχές πίστευαν πως ο βομβιστής προερχόνταν από την περιοχή του βόρειου Καυκάσου.
...Η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας στοίχισε τη ζωή σε 35 ανθρώπους ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 146, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η εκπρόσωπος του αεροδρομίου Έλενα Γκαλάνοβα.
«...Με βάση τα νεότερα στοιχεία υπάρχουν 35 νεκροί και 146 τραυματίες, είπε η εκπρόσωπος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό NTV.
...Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, καταδίκασε την επίθεση στο Ντομοντέντοβο μέσω του εκπροσώπου του, Ρόμπερτ Γκιμπς. «Καταδικάζω έντονα αυτήν την ειδεχθή τρομοκρατική ενέργεια κατά του ρωσικού λαού», αναφέρεται στην ανακοίνωση που διάβασε ο Γκιμπς. Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να παράσχουν βοήθεια στη Μόσχα, εφόσον χρειαστεί.

...Από τους πρώτους που καταδίκασαν την επίθεση ήταν ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο οποίος δήλωσε ότι είναι αλληλέγγυος με τη Ρωσία στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας. «Καταδικάζω έντονα αυτή τη φρικιαστική ενέργεια (...) Σ' αυτή τη μάχη είμαστε μαζί. Πρόκειται για μια κοινή απειλή που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι. Το ΝΑΤΟ εκφράζει την αλληλεγγύη του με το ρωσικό λαό και την κυβέρνηση», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ράσμουσεν.

...Από το Βερολίνο, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, σε μήνυμά της προς τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ εκφράζει τη «συμπάθειά» της και του ζητά να μεταφέρει τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των θυμάτων. «Πληροφορήθηκα με φρίκη για τη δειλή επίθεση στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο», αναφέρεται στο μήνυμα της καγκελαρίου ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής της, Γκίντο Βεστερβέλε, χαρακτήρισε την επίθεση «μια βάρβαρη ενέργεια που τίποτα δεν μπορεί να τη δικαιολογήσει».

...Την επίθεση καταδίκασε επίσης ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, χαρακτηρίζοντάς την «βάρβαρη και δειλή επίθεση». Ο Γάλλος πρόεδρος εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και στο ρωσικό λαό διαβεβαιώντοντας τις ρωσικές αρχές για «την αλληλεγγύη της Γαλλίας».

...Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, δήλωσε σοκαρισμένος από την επίθεση στη Μόσχα. «Βρετανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε επαφή με τις ρωσικές αρχές για να παράσχουμε βοήθεια σε όποιον Βρετανό υπήκοο το επιθυμεί», είπε. Μία εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις διευκρίνισε ότι υπάλληλοι του βρετανικού προξενείου κατευθύνονται προς το Ντομοντέντοβο και έχουν έρθει σε επαφή με τις αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν δρομολόγια από το Λονδίνο στη Μόσχα. Λίγο πριν την επίθεση είχαν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο δύο βρετανικά αεροσκάφη.

...Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι, από την πλευρά του, καταδίκασε την «αδικαιολόγητη» επίθεση εκφράζοντας την «πλήρη αλληλεγγύη» των ιταλικών αρχών προς τη ρωσική κυβέρνηση «στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας.

...Τέλος, ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι και Ντόναλντ Τουσκ, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκαν «γρήγορη ανάρρωση» στους τραυματίες.
...Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπέι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιέρζι Μπούζεκ σε τρεις ξεχωριστές ανακοινώσεις τους καταδικάζουν απερίφραστα την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση.

«Είμαι αγανακτισμένος και εξαιρετικά λυπημένος από την εγκληματική αυτή πράξη και ζητώ να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά αυτοί που κρύβονται πίσω της» αναφέρει ο κ.βαν Ρομπέι.

«...Φρικτή τρομοκρατική επίθεση» την χαρακτηρίζει ο κ.Μπαρόζο ενώ ο κ. Μπούζεκ αναφέρει ότι «η τρομοκρατία και η βία δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν αποδεκτές».
...Ο κ. Μπαρόζο ανέφερε ότι ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για θέματα μεταφοράς Σλιμ Κάλας διαβεβαίωσε το Ρώσο υπουργό Μεταφορών Ιγκόρ Λεβίτιν ότι η ΕΕ είναι έτοιμη «να προσφέρει τεχνική υποστήριξη και οποιαδήποτε βοήθεια που ενδέχεται να χρειαστούν οι ρωσικές αρχές».

...Η Ισπανία καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την σημερινή πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στη Μόσχα και υποσχέθηκε να συνεχίσει από κοινού με τη Ρωσία τον αγώνα πάταξης της τρομοκρατίας.

...Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν καταδίκασε την «άναδρη επίθεση» και απέστειλε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στην κυβέρνηση και το ρωσικό λαό...(ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: