Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Δίωξη στον επικεφαλής της καταπολέμησης των ναρκωτικών στη Καμπότζη.

24 Ιανουαρίου 2011.
Ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης του λαθρεμπορίου ναρκωτικών της Καμπότζης ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα αυτό το μήνα αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης καθώς οι αρχές τον κατηγορούν ότι ήταν ο εγκέφαλος ενός δικτύου διακίνησης ναρκωτικών που δρούσε κατευθυνόμενο από τα κεντρικά της υπηρεσίας, αναφέρουν εγχώρια ΜΜΕ σήμερα Δευτέρα....
...Ο στρατηγός Μοκ Ντάρα συνελήφθη μαζί με αρκετούς άλλους ανώτερους αξιωματούχους, τους οποίους βαρύνουν κατηγορίες περί διαφθοράς και διακίνησης ναρκωτικών.
«...Χρησιμοποίησαν το τμήμα δίωξης του λαθρεμπορίου ναρκωτικών ως δίκτυο για την πώληση ναρκωτικών...», δήλωσε ο Ομ Γιεντιένγκ, επικεφαλής της Μονάδας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, στην εφημερίδα The Phnom Penh Post, αναφερόμενος στον Μοκ Ντάρα και άλλους αξιωματούχους που αναμένεται να δικαστούν.
«Βάσει του νέου ποινικού κώδικα, όποιο άτομο πωλεί ναρκωτικά θα καταδικάζεται σε ποινή ισόβιας κάθειρξης», πρόσθεσε ο Ομ Γιεντιένγκ.
Σημείωσε ότι ο Μοκ Ντάρα συνελήφθη μετά από μια υπόθεση στην οποία κατασχέθηκαν 2 κιλά ηρωίνης. Ο Ομ Γιεντιένγκ κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής της δίωξης ναρκωτικών ότι ανέφερε την κατάσχεση 1 κιλού και κράτησε την υπόλοιπη ποσότητα στο γραφείο του, μαζί με χιλιάδες χάπια μεταμφεταμινών....Η έρευνα συνεχίζεται....

...Ο πρωθυπουργός Χουν Σεν δήλωσε το Σάββατο ότι τα ναρκωτικά είναι ένας «γιγαντιαίος ιός» ο οποίος «απειλεί να καταστρέψει την κοινωνία», και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του παίρνει μέτρα «περιλαμβανομένης της πάταξης υψηλόβαθμων αξιωματούχων» .
...Πρόσφατη έκθεση της δίωξης ναρκωτικών ανέφερε ότι οι συλλήψεις αυξήθηκαν σημαντικά το 2010 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος - έφθασαν τις 536 τους πρώτους εννιά μήνες του '10, έναντι 470 ολόκληρο το 2009.
...Κατά τον λεγόμενο Δείκτη Αντίληψης για την Διαφθορά της ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια, η Καμπότζη μαστίζεται από διαφθορά όσο λίγες χώρες στον κόσμο. Ήταν στην 154η θέση επί συνόλου 178 χωρών, κάτω από την Αϊτή, σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και τη Γουινέα-Μπισάου....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: