Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Βρέθηκαν νεκροί οι αγνοούμενοι ανθρακωρύχοι στη Κολομβία.

28 Ιανουαρίου 2011.
Ολοκληρώθηκαν χθες,  οι έρευνες στο ορυχείο της Κολομβίας Λα Πρεσιόζα, 670 χιλιόμετρα βόρεια της Μπογκοτά, μετά τον εντοπισμό και των τελευταίων τεσσάρων σωρών των 21 ανθρακωρύχων που είχαν εγκλωβιστεί, σύμφωνα με τις αρχές.....Την Τετάρτη είχαν ανασυρθεί οι σωροί 17 ανθρακωρύχων που είχαν εγκλωβιστεί μετά την έκρηξη που σημειώθηκε από διαρροή αερίου. «Δεν θα υπάρχουν επιζώντες», είχε προειδοποιήσει η Ζακλίν Σεπουλβέδα, ιδιοκτήτρια του ορυχείου. «Εάν επρόκειτο για κατολίσθηση θα είχαμε ελπίδες, αλλά λόγω της έκρηξης, δεν θα έχει επιζήσει κανείς», εξήγησε.
...Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, από το Νταβός της Ελβετίας όπου βρίσκεται, τέθηκε υπέρ της υιοθέτησης μέτρων για την ενίσχυση του ελέγχου των ορυχείων, όπου το 2010 έχασαν τη ζωή τους 173 εργάτες.
«Όταν επιστρέψω, θα δώσω οδηγίες προκειμένου όλοι οι κανονισμοί να αναθεωρηθούν», διαβεβαίωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
...Ο Κολομβιανός υπουργός Κάρλος Ροδάδο, που είναι αρμόδιος για τα ορυχεία, είπε από τη μεριά του μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Caracol ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου διαθέτουν μόλις 16 υπαλλήλους για να ελέγχουν τα 3.000 ορυχεία της χώρας. 
..Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή η τραγωδία θα επιτρέψει να αναλογιστούν για την «υποχρέωση του κράτους» να επιβλέπει καλύτερα τη λειτουργία των ορυχείων.
...Η αύξηση του αριθμού των δυστυχημάτων, εξήγησε ο Αρτούρο Κουίρος, πρόεδρος της ένωσης στην οποία ανήκουν οι μεγαλύτερες εταιρείες ορυχείων, συνδέεται εν μέρει με την αύξηση της δραστηριότητας, αλλά επίσης, όπως παραδέχθηκε, «με την υπερβολική εμπιστοσύνη που δείχνουν οι εργάτες και την έλλειψη σεβασμού των κανονισμών» από κάποιες εταιρείες.(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: