Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Πορίσματα χωρίς εκπλήξεις...

24 Ιανουαρίου 2011.
Κατατέθηκε απόψε, στον πρόεδρο της Βουλή το ογκώδες πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens...Οπως μετέδωσε η ΝΕΤ, 
το ΠΑΣΟΚ, ζητά "περαιτέρω διερεύνηση"... για 12 πρώην υπουργούς, 5 του ΠΑΣΟΚ και 7 της ΝΔ, χωρίς να γίνεται αναφορά στο είδος των ευθυνών.......Στο πόρισμα υπάρχει αναφορά στο θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων για το οποίο ζητείται περαιτέρω έρευνα στους τροφοδότες λογαριασμούς που μπορεί να έχουν δώσει λεφτά σε ταμεία κομμάτων...Ομως, όπως αναφέρεται  από την έρευνα της εξεταστικής δεν προέκυψε ανάμειξη υπουργού ή υφυπουργού. 
...Στο δικό της πόρισμα, η ΝΔ ζητά τη διερεύνηση γενικά ευθυνών, χωρίς να τις προσδιορίζει για 8 στελέχη του ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβανομένου και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
...Για τα στελέχη της ΝΔ υποστηρίζει ότι δεν προέκυψε ουδέν στοιχείο ενοχής, ωστόσο για να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψη, δε διαφωνεί για οποιονδήποτε έλεγχο.
...Πάντως στις καταληκτικές της παρατηρήσεις η ΝΔ τονίζει ότι η αναφορά οποιουδήποτε προσώπου στην έκθεσή της δεν περιέχει ίχνος αρνητικής αξιολόγησης, δεν αποτελεί παραπομπή ούτε και παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας. 
... Στο πόρισμά του ο ΛΑ.Ο.Σ. κάνει λόγο για παταγώδη αποτυχία της εξεταστικής επιτροπής καθώς - όπως αναφέρει μεταξύ άλλων – «δε δέχθηκαν τα δύο μεγάλα κόμματα να ψάξουμε τα κομματικά ταμεία και τους κομματικούς ταμίες», ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει σε Προανακριτική Επιτροπή «αν δεν δεσμευθούν εκ των προτέρων οι ηγεσίες των κομμάτων ότι θα ανοίξουν τα ταμεία και οι λογαριασμοί όλων όσων ήταν ταμίες αλλά και ότι δεν θα μπουν «ασπίδες» σε πρώην πρωθυπουργούς.» 
...Τα κόμματα της Αριστεράς τάσσονται υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής χωρίς όμως να αναφέρουν ονόματα και καταλογίζοντας ευθύνες στα δύο μεγάλα κόμματα.
«...Τώρα ασχολούμαστε με το να δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι αν πάνε δέκα στη φυλακή το πολιτικό σύστημα έγινε αρνάκι, έγινε σύγχρονο και καλό. Και είκοσι να πάνε στη φυλακή με τη Siemens, τα ίδια και χειρότερα θα είμαστε....», είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: