Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Δημιουργία νέας γενιάς επιχειρηματιών...

21  Ιανουαρίου 2011.
Η δημιουργία νέας γενιάς επιχειρηματιών, αποτελεί προτεραιότητα για τη χώρα, επισήμανε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με θέμα το νέο αναπτυξιακό νόμο.
......Απευθυνόμενος σε εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και φορέων της Θεσσαλονίκης, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στις προοπτικές που διανοίγονται μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου είπε ότι υπάρχει ένα μεγάλο σχέδιο από την κυβέρνηση για το θέμα της νεανικής επιχειρηματικότητας. 
«...Στόχος μας είναι να πείσουμε τους νέους της χώρας, οι οποίοι είναι περίπου ένα εκατομμύριο καλά μορφωμένοι νέοι με πλούσια προσόντα, να επιχειρήσουν, να τολμήσουν, να καινοτομήσουν και να μπορέσουν έτσι να δημιουργήσουν μια νέα γενιά επιχειρηματιών στη χώρα...», τόνισε.

...Είπε ότι σε δύο περίπου βδομάδες θα ξεκινήσει από το υπουργείο η συλλογή προτάσεων από χιλιάδες νέους που θέλουν να επιχειρήσουν και στη συνέχεια αφού μελετηθούν θα προκηρυχθούν τα επενδυτικά σχέδια στο πλαίσιο του νέου νόμου. Η εκδήλωση, που είχε ως θέμα «Αναπτυξιακές Προοπτικές της Βόρειας Ελλάδας - Ανάπτυξη στην Πράξη», πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη Δ΄ του λιμανιού με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

...Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ακόμα ότι από τις βασικές προτεραιότητες που δίνει ο νέος επενδυτικός νόμος είναι η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των βιομηχανικών και μεταποιητικών μονάδων και αναφέρθηκε στο σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.
...Όπως είπε οι επιχειρήσεις χαμηλής όχλησης θα ξεκινούν τη λειτουργία τους και στη συνέχεια θα δίνεται η άδεια λειτουργίας, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα γραφειοκρατίας, διαφθοράς και κόστους. 
...Επίσης, τα επενδυτικά σχέδια δεν θα αξιολογούνται στο εξής από τις πολυπληθείς γνωμοδοτικές επιτροπές, αλλά από έναν αξιολογητή ο οποίος θα επιλέγεται ύστερα από κλήρωση, ενώ οι βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες θα καταθέτουν τα σχέδιά τους στη Θεσσαλονίκη και όχι στην Αθήνα, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

***Στο μεταξύ, αναφερόμενος στο θέμα της αύξησης των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, ο υπουργός υπενθύμισε ότι σε λίγες μέρες, με το νόμο που θα κατατεθεί στη Βουλή, η κυβέρνηση θα ανοίξει διάλογο με τις επιχειρήσεις. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα κύμα μείωσης των τιμών, γιατί όπως ξέρετε υπήρχε μεγάλη και αδικαιολόγητη αύξηση των τιμών τα τελευταία χρόνια», τόνισε.
...Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο νέος επενδυτικός νόμος θα πετύχει και υπογράμμισε ότι σε συνδυασμό με το ΕΣΠΑ και το ΕΤΕΑΝ θα αποτελέσει την ατμομηχανή για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στη χώρα.

...Στις προοπτικές που διανοίγονται μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου, αλλά και στο νέο μοντέλο ανάπτυξης, που συνδιαμορφώνεται με τους επιχειρηματικούς και κοινωνικούς φορείς, αναφέρθηκε στην ομιλία του και ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης.

***Εξάλλου, εκπρόσωποι φορέων κατέθεσαν τις προτάσεις τους και μεταξύ άλλων ζήτησαν από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και τον αρμόδιο υπουργό, μεταξύ άλλων, μείωση των εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών, πάταξη του παραεμπορίου, επίλυση του προβλήματος ρευστότητας με τις τράπεζες, κ.ά. 
...Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη διοικήσεων των συνδέσμων βιομηχανιών και εξαγωγέων, επιμελητηρίων και άλλων φορέων της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: