Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση Ραγκούση με Β. Μιχαλολιάκο.

24 Ιανουαρίου 2011.
Συναντήσεις με τον δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο και τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Α. Αντωνόπουλο είχε το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης....
...Με τον κ. Μιχαλολιάκο συζητήθηκε το οικονομικό πρόβλημα του Πειραιά και έγινε -όπως δήλωσε ο υπουργός - ένα πρώτο βήμα που θα οδηγήσει σε μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση για τον Πειραιά, αλλά και τους υπόλοιπους Δήμους, αξιοποιώντας τη νομοθεσία του «Καλλικράτη».
...Ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε πως η συζήτηση υπήρξε γόνιμη και τόνισε: «Φεύγω περισσότερο αισιόδοξος από όσο όταν ήρθα. Στον Πειραιά γίνεται τιτάνια προσπάθεια, στον τομέα της καθαριότητας και στο νοικοκύρεμα των οικονομικών και μαζί με την κυβέρνηση θα βρούμε μια βιώσιμη λύση για τον Πειραιά».
...Οι υπερχρεωμένοι Δήμοι - ο Δήμος Πειραιά χρωστά 140 εκατομμύρια σε Τράπεζες και 30 εκατομμύρια προς τρίτους- θα ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα εξυγίανσης προκειμένου να ρυθμιστούν τα χρέη τους, ενώ θα προηγηθεί η αναδιάρθρωση του παλαιού τους χρέους για το οποίο θα μπορούν να δανειστούν για να το αποπληρώσουν.
...Στη συνέχεια, εντασσόμενοι στο πρόγραμμα εξυγίανσης, θα πρέπει να εφαρμόσουν μια πειθαρχημένη διαχείριση των οικονομικών τους, δεν θα μπορούν να παίρνουν νέα δάνεια και δεν θα μπορούν να προβαίνουν σε προσλήψεις προσωπικού.(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: