Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί.

25 Ιανουαρίου 2011.
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, οι οποίοι χθες,  αποφάσισαν τη διακοπή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των ταμείων ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, Δικηγόρων και ΗΣΑΠ, από την 1η Φεβρουαρίου...Σύμφωνα με την απόφαση τ
α φαρμακεία θα είναι κλειστά από αύριο, Τετάρτη, έως και την Παρασκευή, ενώ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) θα συνεδριάσει εκ νέου στις 31 Ιανουαρίου, προκειμένου να αποφασίσει την παραπέρα στάση του......Ομως, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά, παρασυρόμενοι από τη δεξιά ηγεσία τους, κρατάνε πιο σκληρή στάση και συνεχίζουν τις 48ωρες κυλιόμενες απεργίες τους, ενώ έχουν ήδη σταματήσει τη διάθεση φαρμάκων στους ασφαλισμένους των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, ΔΕΗ και ΗΣΑΠ.

***Χθες, το υπουργείο έδωσε εντολή στα φαρμακεία των νοσοκομείων του Πειραιά (Τζάννειο, Κρατικό Νίκαιας, Μεταξά και Αγία Βαρβάρα) να χορηγούν φάρμακα σε χρονίως πάσχοντες και ανήμπορους. 
...Ακόμα, το υπουργείο ζήτησε από τον περιφερειάρχη να εκδώσει απόφαση σύμφωνα με την οποία θα μένουν ανοικτά το 20% των φαρμακείων, από τα 500 περίπου που λειτουργούν στον Πειραιά, καθώς διαπίστωσε ότι διημερεύουν μόνο 16. 
...Επίσης, εξετάζει την καταγγελία της σύμβασης του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) με τα φαρμακεία. Ως έσχατο μέτρο στην περίπτωση που οι φαρμακοποιοί επιμείνουν στις κινητοποιήσεις τους εξετάζεται η διακοπή των συμβάσεων των φαρμακοποιών με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ).
***Με κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας δίνονται 100 εκατομμύρια ευρώ στον ΟΠΑΔ ώστε να εξοφλήσει τα χρέη προς τους φαρμακοποιούς, ενώ ο Οργανισμός μεταφέρεται στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
...Τέλος, μετά από σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή στον ΕΟΦ για άμεση επίδοση προστίμων στις εταιρίες που δημιουργούν τεχνητές ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: