Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Καταγγελία για τη μόλυνση του Ευρώτα.

25 Ιανουαρίου 2011.
Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σκούρας, καταγγέλλει  για μια ακόμη φορά, προς όλους τους αρμόδιους φορείς, την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον ποταμό Ευρώτα με την διαρκώς αυξανόμενη ρύπανση.......Τι αναφέρει στην καταγγελία του, ο Σύλλογος...
"...Τις τελευταίες εβδομάδες η γνωστή αφόρητη δυσοσμία έχει επιστρέψει για τα καλά στην καθημερινότητα των κατοίκων της Σκούρας και της ευρύτερης περιοχής χωρίς να «ιδρώνει το αυτί» κανενός. Αρκεί μία απλή επίσκεψη στις όχθες του Ευρώτα για να διαπιστώσει ο καθένας που οφείλεται η δυσοσμία.  
...Τα τοπικά συμβούλια των παρόχθιων οικισμών του Δήμου Ευρώτα,  κατήγγειλαν με ψήφισμά τους (19/01/2011), ότι «Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑΣ, το Δέλτα του οποίου αποτελεί έναν από τους τελευταίους σημαντικούς υγροβιότοπους στη νότια Ελλάδα, που περιλαμβάνεται στο δίκτυο Νatura, ενώ από τα νερά του υδρεύονται οικισμοί και αρδεύεται ένα μεγάλο μέρος της καλλιεργήσιμης έκτασης στη Λακωνία, ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!»
...Το Δ.Σ. το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΟΥΡΑΣ,  εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων της Σκούρας και της ευρύτερης περιοχής,  αισθάνεται την ανάγκη να ενώσει τη φωνή του με αυτή των κατοίκων του Δήμου Ευρώτα και να ζητήσει και από το Δήμο Σπάρτης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να δράσουν άμεσα και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, αφού ελέγξουν και εντοπίσουν τις πηγές της ρύπανσης, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και κυρώσεις που επιβάλλει ο νόμος.  
...Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά προς όλους ότι κανείς από τους κατοίκους του χωριού μας δεν είναι διατεθειμένος να ανέχεται την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής του και την απαξίωση της περιουσίας του.
...Δηλώνουμε όλοι αποφασισμένοι για κάθε ενέργεια που θα χρειασθεί για να διαφυλάξουμε και το περιβάλλον και την υγεία μας...."

Δεν υπάρχουν σχόλια: