Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΚΚΕ : Να παραμείνει στο κράτος η ΑΤΕ.

 29 Ιανουαρίου 2011.
Συνεχείς συμβολικές καταλήψεις, υποκαταστημάτων της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα, με πρωτοβουλία της  Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ),(συνικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ στους αγρότες), στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησής τους...
...Ειδικότερα, σε  Πέλλα και Ημαθία τα μέλη της ΠΑΣΥ προχώρησαν από τις 11 το πρωί σε κατάληψη των υποκαταστημάτων της ΑΤΕ και παρέμειναν στον χώρο μέχρι και τις δύο μετά το μεσημέρι. Στο Nομό Θεσσαλονίκης οι αντίστοιχες κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από τις 10 το πρωί.
...Οι αγρότες ζητούν μεταξύ άλλων να παραμείνει η ΑΤΕ υπό κρατικό έλεγχο, καθώς και την άμεση εξόφληση της παραγωγής ροδακίνων της φετινής και περσινής χρονιάς από τους κονσερβοποιούς και τους εμπόρους αλλά και αποζημιώσεις για τους πληγέντες αγρότες από χαλάζι - βροχοπτώσεις και εντατικοποίηση των ελέγχων στις αγορές.
...Σύμφωνα με το μέλος της γραμματείας της οργάνωσης, Αλέκο Ουγγρίνο, η ΠΑΣΥ θα επαναλάβει τις κινητοποιήσεις της στις 5 Φεβρουαρίου, με συλλαλητήριο διαμαρτυρίας εν όψει της έκθεσης «Zootechnia», στη Θεσσαλονίκη. 
...Οριστικές αποφάσεις πάντως πρόκειται να ληφθούν σήμερα, στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Κιλκίς.
...Συγκέντρωση  με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα και αποκλεισμό της εισόδου της Αγροτικής στο Αργος, πραγματοποίησαν και οι αγρότες της ΠΑΣΥ από όλη την Πελοπόννησο, διαμαρτυρόμενοι για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης. 
...Ζητούν πλήρη κάλυψη στο 100% της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής από τον ΕΛΓΑ και κατάργηση του ΦΠΑ από τα αγροτικά εφόδια άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: