Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Διάθεση φαρμάκων από τα νοσοκομεία , αν συνεχίσουν να εκβιάζουν οι βολεμένοι.

21  Ιανουαρίου 2011.
Με διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία θα απαντήσει η Πολιτεία, σε περίπτωση άρνησης πώλησης εκ μέρους των φαρμακοποιών κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων - δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ για τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
«...Δεν θέλουμε την σύγκρουση. Δεν θα ασχοληθούμε με μέτρα βίαια και συγκρουσιακά. Θα πάρουμε, όμως, μέτρα κοινωνικής διαβίωσης, αν αποφασίσουν να μην χορηγούν φάρμακο τις ημέρες του αγώνα τους. Θα το αντιμετωπίσουμε με προσφυγή στα δημόσια νοσοκομεία. Να σκεφτούν αυτοί που μετέρχονται τέτοιες μορφές αγώνα ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές...», ανέφερε ο υπουργός.
...Στην περίπτωση πάλι που οι φαρμακοποιοί αξιώσουν άμεση πληρωμή των φαρμάκων εκ μέρους των ασφαλισμένων, το δημόσιο θα ανταποκριθεί με άμεσες πληρωμές - συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος και υπογράμμισε πως το θέμα της λειτουργίας των φαρμακείων από άσχετους έχει λυθεί.
...Ο Υπουργός Υγείας επισκόπησε τις πρωτοβουλίες του υπουργείου του για το προσεχές εξάμηνο - μεταφορά των μονάδων υγείας των ασφαλιστικών ταμείων στο ΕΣΥ, κοστολόγηση και τιμολόγηση των ιατρικών πράξεων, επέκταση της συνταγογράφησης των γενοσήμων, μηχανοργάνωση των νοσοκομείων και ψηφιοποίηση του λογιστικού τους συστήματος, συγχωνεύσεις νοσοκομείων αρχής γενομένης από την Αθήνα, αξιολόγηση των νοσοκομειακών μονάδων του ιδιωτικού τομέα και ρύθμιση του προβλήματος της εξαιρετικά μεγάλης αναμονής των αποφοίτων Ιατρικής, να λάβουν ειδικότητα.

...Τέλος, ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε να καταβληθεί προσπάθεια για να ικανοποιηθεί το αίτημα περίπου 7000 οικογενειών να μπουν τα παιδιά τους σε προγράμματα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ και έδωσε έμφαση στην έναρξη εκστρατείας κατά του καρκίνου της μήτρας, με την άδεια σε κάθε γυναίκα, να κάνει το τεστ του τραχήλου σε ένα δημόσιο νοσοκομείο.

...Αναπτύσσοντας την επερώτησή του το ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ακολουθεί- μαζί με την Νέα Δημοκρατία - μια πολιτική σταδιακής εμπορευματοποίησης της υγείας, χρησιμοποιώντας σ’ αυτήν της την επιδίωξη και εξαγγελίες, όπως αυτή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με μοναδικό στόχο την περικοπή των δαπανών...

«...Η Ελλάδα είναι η 6η χώρα στον πλανήτη σε ιατρικές δαπάνες. Το σύστημα πρέπει να αυτοματοποιηθεί και να αυτοχρηματοδοτηθούμε, να αντλήσουμε πόρους, χωρίς να μειώσουμε την παροχή ιατρικών υπηρεσιών...Πάμε να εξοικονομήσουμε δαπάνες 25 δισ. το χρόνο, από τις οποίες, οι μισές πηγαίνουν στο ΕΣΥ. Γιατί είναι κακό η λελογισμένη εξοικονόμηση;», ρώτησε το ΚΚΕ, ο κ. Λοβέρδος, χωρίς να πάρει απάντηση....

Δεν υπάρχουν σχόλια: