Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Στην ποιήτρια Σάπκοτ το βραβείο " Κόστα"...

26 Ιανουαρίου 2011.
Η ποιήτρια Τζο Σάπκοτ, έκανε την έκπληξη κερδίζοντας το βραβείο Κόστα, στην ετήσια απονομή την Τρίτη, για την συλλογή της «Από την Μεταβλητότητα», που έχει επηρεαστεί εν μέρει από την προσωπική της μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού..
...Ήταν η δεύτερη φορά τα δύο τελευταία χρόνια, που ένα ποιητικό έργο επελέγη από τις πέντε κατηγορίες υποψηφιοτήτων, που ήταν το μυθιστόρημα, το πρωτοεμφανιζόμενο μυθιστόρημα, η βιογραφία, η ποίηση και το παιδικό μυθιστόρημα. 
...Την περασμένη χρονιά ήταν η «Η Διασπορά», του Κρίστοφερ Ράιντ, που κέρδισε τη διάκριση.
...Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Άντριου Νιλ, το εννεαμελές σώμα είχε εστιάσει σε δύο επιλογές πριν από την τελική απόφαση. 
...Στο μυθιστόρημα της Μάγγι Ο'Φάρελ και στην ποητική συλλογή της Σάπκοτ. Δικαιολόγησε δε την τελική κρίση λέγοντας ότι, ήταν τόσο προσεγγίσιμη η ποιότητα της ποίησης και το θέμα τόσο άμεσο, δηλαδή ο θρίαμβος της ανθρώπινης θέλησης, που άν υπάρχει μια ποιητική συλλογή που μπορεί να συλλάβει την φαντασία την Βρετανών, είναι σίγουρα αυτή.
... Το φερόμενο ως επικρατέστερο για τη διάκριση έργο του Έντμουντ ντε Βαάλ «Ο λαγός με τα μάτια της Αμπέρ»,που ήταν αυτοβιογραφικό για τούς εύπορους Εβραίους προγόνους του τελικά αγνοήθηκε....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: