Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Εστησαν "τσαντίρι" και στη Θεσσαλονίκη...

26 Ιανουαρίου 2011.
Στον έβδομο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης όπου έχουν εγκατασταθεί σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ξεκίνησαν απεργία πείνας, με αίτημα τη νομιμοποίησή τους στην Ελλάδα, 50 μετανάστες χωρίς χαρτιά....
...Οι συγκεκριμένοι ανήκουν στην ομάδα των συνολικά 300 μεταναστών, εκ των οποίων οι 250 βρίσκονται στην Αθήνα, που έχουν ξεκινήσει πανελλαδική απεργία πείνας, ζητώντας να τους δοθούν άδειες παραμονής και εργασίας στη χώρα. 
...Σε κείμενό τους οι 300 αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «....βάζουν την ζωή τους σε κίνδυνο γιατί, έτσι κι αλλιώς, δεν είναι ζωή αυτή για έναν αξιοπρεπή άνθρωπο..».
«...Προτιμούμε να πεθάνουμε εδώ, παρά τα παιδιά μας να ζήσουν αυτά που περάσαμε εμείς...» καταλήγουν.
...Σε δηλώσεις του, το μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ και υπεύθυνος της Γραμματείας Μεταναστών του ΕΚΘ, Αναστάσιος Αραμπατζής, διευκρινίζει ότι είχε σταλεί αίτημα από το φόρουμ μεταναστών Κρήτης για τη φιλοξενία τους σε αίθουσα του ΕΚΘ, αλλά το αίτημα δεν απαντήθηκε.
Το ΕΚΘ, πάντως, παραχώρησε δύο τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των απεργών πείνας και μια ξεχωριστή αίθουσα για δύο που έχουν ίωση. 
...Επίσης, επεκτάθηκε η λειτουργία της θέρμανσης, όλο το εικοσιτετράωρο, για να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα υγείας στο διάστημα της παραμονής τους στο κτηριο...(ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: