Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος του ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

22 Ιανουαρίου 2011.
Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν δήλωσε σήμερα ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος Fianna Fail, αλλά θα παραμείνει στην πρωθυπουργία μέχρι τις 11 Μαρτίου που θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές...«...Αποφάσισα από μόνος μου να παραιτηθώ από πρόεδρος του Fianna Fail και ηγέτης του...» είπε ο Κόουεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ξενοδοχείο του Δουβλίνου.
...Η εξέλιξη αυτή είχε διαφανεί μετά από την αποτυχημένη απόπειρα ανασχηματισμού, η οποία την Πέμπτη λίγο έλειψε να ρίξει την κυβέρνηση και η οποία ανάγκασε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
...Ο ίδιος είπε ότι αναμένει πως η κυβέρνηση θα κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης την επόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο παρά την απόφασή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος....«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κυβερνά τη χώρα», είπε ο Κόουεν.
...Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα έχει καταθέσει πρόταση μομφής κατά της ιρλανδικής κυβέρνησης κι επομένως την προσεχή εβδομάδα θα διεξαχθεί σχετική ψηφοφορία.
...Το Fianna Fail θα εκλέξει νέο ηγέτη την επόμενη εβδομάδα με εσωκομματική ψηφοφορία, εξήγησε ο Κόουεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: