Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Τέλος στα λαμόγια των ερευνητικών προγραμμάτων.

27 Ιανουαρίου 2011.
Ριζική αναδιάρθρωση του τρόπου χρηματοδότησης των ερευνητικών προγραμμάτων προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου τονίζοντας ταυτόχρονα ότι θα κατευθύνεται πλέον σε συγκεκριμένους τομείς, που θα έχουν και συγκεκριμένα αποτελέσματα στην παραγωγή και την οικονομία της χώρας...
...Ενημερώνοντας σχετικά την Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής η κ. Διαμαντοπούλου προσδιόρισε τους πέντε τομείς στους οποίους θα κατευθύνονται τα δημόσια κονδύλια οι οποίοι είναι: αγροβιοτεχνολογία, πράσινη ανάπτυξη και ενέργεια, πληροφορική και τεχνολογία, χημικά προϊόντα και χώρος της ιατρικής.
«...Πρώτη φορά έχουμε σχέδιο με συγκεκριμένους τομείς και χρονοδιαγράμματα που συνδέουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας με τις στόχους και τις ανάγκες της», επεσήμανε η υπουργός Παιδείας.
...Ακόμα, η κ. Διαμαντοπούλου διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται τα προγράμματα που είναι ήδη σε εξέλιξη, ανέφερε ότι εντός του 2010 σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται προγράμματα ύψους 300 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ επεσήμανε ότι παραμένουν προς διάθεση πάνω από 550 εκατ. ευρώ.
...Τέλος, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι για το πρώτο τρίμηνο του 2011 θα προκηρυχθούν δράσεις ύψους περίπου 120 εκατ. ευρώ, ενώ για το δεύτερο τρίμηνο θα φθάσουν στα 100 εκ ευρώ και αφορούν κυρίως συνεργασίες επιχειρήσεων με ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια.
...Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος υπογράμμισε ότι «στόχος και υποχρέωση μας είναι να αναδείξουμε τους καλύτερους επιστήμονες με διαδικασίες αξιόπιστες και διαφανείς ώστε η έρευνα να πάει παραπέρα και να δημιουργήσουμε παράλληλα τις προϋποθέσεις ώστε να δώσουν πίσω στη χώρα αυτό που επένδυσε σε εκείνους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: