Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση βαλκανικών κομμουνιστικών κομμάτων στη Θεσσαλονίκη.

22 Ιανουαρίου 2011.
Με την συμμετοχή 10 κομμάτων από 8 χώρες (Αλβανία, Βουλγαρία, Κροατία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, Ελλάδα) πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, η συνάντηση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων από χώρες των Βαλκανίων με θέμα «...Οι εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης και τα καθήκοντα των κομμουνιστών...» ...
...Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην «καπιταλιστική κρίση», τονίζοντας ότι για το κόμμα αυτή εκφράζει την όξυνση της βασικής αντίθεσης ανάμεσα στον κοινωνικό χαρακτήρα της παραγωγής και της εργασίας και στην ατομική, καπιταλιστική ιδιοποίηση των αποτελεσμάτων της.
«...Οι θέσεις που αποδίδουν τις αιτίες της κρίσης σε διαχειριστικές πολιτικές, ενοχοποιώντας αποκλειστικά τη νεοφιλελεύθερη διαχείριση είναι εξωπραγματικές και επικίνδυνες...», πρόσθεσε.

...Σημείωσε ότι τα Βαλκάνια και γεμνικότερα η ΝΑ Μεσόγειος είναι περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας, καθώς περιλαμβάνει σημαντικούς δρόμους για τη μεταφορά ενέργειας και καθίσταται πεδίο εκδήλωσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων.
...Ο κ. Μαρίνος επισήμανε την ανάγκη τα κομμουνιστικά κόμματα στην περιοχή να αναμετρηθούν «...με τις δυνάμεις του οπορτουνισμού που προσποιούνται τους «φίλους του λαού» και δουλεύουν συστηματικά για την ενσωμάτωση της εργατικής τάξης στους στόχους του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, όπως κάνει ο ΣΥΝ /ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα...» .
...Τέλος, σημείωσε ότι τα κομμουνιστικά κόμματα της περιοχής πρέπει να οργανώσουν την κοινή δράση την επόμενη περίοδο, ρίχνοντας βάρος στα μέτωπα που αφορούν, στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης για τα δικαιώματα των εργαζομένων και ενάντια στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, στην συντονισμένη δράση κατά του αντικομουνισμού και της ανιστόρητης ταύτισης φασισμού -κομμουνισμού και στην ενίσχυση της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό και τον Κυπριακό λαό.
...Ο γραμματέας του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας, Μπράνκο Κιτάνοβιτς τόνισε ότι τα πρώην σοσιαλιστικά κράτη των Βαλκανίων έχουν μετατραπεί σε προτεκτοράτα όπου οι κυβερνήσεις δεν έχουν μια δικιά τους ανεξάρτητη πολιτική.
Πρόσθεσε, δε, ότι θέση του ΚΚΕ, αλλά και του κόμματος του, είναι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του καπιταλισμού, αλλά η μόνη διέξοδος είναι η ανατροπή του.
...Ο Μίντσο Μίντσεφ, μέλος της γραμματείας του Κόμματος Βουλγάρων Κομμουνιστών, ανέφερε ότι η συνάντηση είναι πολύ σημαντική στη δεδομένη στιγμή γιατί την περίοδο της οικονομικής κρίσης αναζωπυρώνονται εθνικιστικές τάσεις και εθνικιστικά κινήματα επικίνδυνα για την περιοχή και η μόνη δύναμη η οποία είναι ικανή να τα αντιμετωπίσει είναι τα κομμουνιστικά κόμματα.
«...Την διεθνιστική μας τάση την έχουμε αποδείξει στο διάβα των χρόνων και πάλι δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε τους λαούς των Βαλκανίων να βυθιστούν στις εθνικιστικές αντιπαραθέσεις και στους πολέμους. Το μέλλον των Βαλκανίων θα πρέπει να βρίσκεται στη ενότητα των λαών και των χωρών», υπογράμμισε.(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: