Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Απεβίωσε ο εφοπλιστής Βασίλης Κωνσταντακόπουλος.

25 Ιανουαρίου 2011.
Απεβίωσε νωρίς το πρωί, σήμερα,  σε ηλικία 76 ετών, χτυπημένος από την επάρατο νόσο, ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές, ιδρυτής της ναυτιλιακής εταιρίας Costamare και δημιουργός μεταξύ άλλων πολυτελών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων στη γενέτειρά του, την Πύλο  Μεσσηνίας......Ο εκλιπών  γεννήθηκε το 1935 στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας. Ήρθε στην Αθήνα το 1948, έπιασε δουλειά και παράλληλα παρακολουθούσε νυχτερινό γυμνάσιο το οποίο και τελείωσε το 1953. Την ίδια χρονιά μπαρκάρισε αμισθί ως εκπαιδευόμενος σε ένα μικρό πλοίο και ξεκίνησε τη ναυτική του σταδιοδρομία. 
...Ανέβηκε όλα τα σκαλιά της ιεραρχίας και το 1974 δημιούργησε την εταιρεία Costamare Shipping Company S.A. αγοράζοντας ένα μικρό παλιό πλοίο.
...Σήμερα η Costamare, που παραμένει οικογενειακή επιχείρηση, διαχειρίζεται 46 πλοία containers και είναι η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία εμπορευματοφόρων πλοίων στον κόσμο, με όλα τα πλοία της να φέρουν την ελληνική σημαία.
...Εκτός της ναυτιλίας είχε ασχοληθεί και με άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, οι κυριότερες των οποίων είναι:

1. Τουρισμός: Ήταν ιδρυτής και πρόεδρος της TEMES, η οποία αναπτύσσει στη γενέτειρα του Καπετάνιου την Costa Navarino, το νέο παγκόσμιο προορισμό ποιότητας με στόχο την προβολή και διαφύλαξη της Μεσσηνιακής κληρονομιάς. H πρώτη φάση, που υλοποιείται σε δύο περιοχές έκτασης περίπου 3.000 στρεμμάτων, στις περιοχές Πύλου και Γαργαλιάνων, περιλαμβάνει ξενοδοχεία, γκολφ, συνεδριακό κέντρο, κέντρο θαλασσοθεραπείας κλπ και λειτούργησε το Μάιο του 2010, με προϋπολογισμό πάνω από 550 εκ ευρώ.

2. Βιομηχανία: Ήταν ιδρυτής και πρόεδρος της GEOHELLAS, εταιρεία μεταλλευτικής δραστηριότητας με αντικείμενο την εξόρυξη, επεξεργασία και διάθεση βιομηχανικών ορυκτών από τα κοιτάσματα της εταιρείας στους νομούς Γρεβενών και Κοζάνης.
***Ο οικογενειακός όμιλος συμμετέχει και σε άλλους τομείς της οικονομίας.

...Ήταν παντρεμένος με την Κάρμεν Αχιλ. Κυρίτση, με την οποία απέκτησαν 3 γιούς: τον Κωστή, τον Αχιλλέα και τον Χρήστο, που σήμερα διευθύνουν την Costamare, την TEMES και την GEOHELLAS αντίστοιχα.Ήταν από τα πρώτα μέλη και Πρόεδρος της HELMEPA, της HELMEPA JUNIOR και της Intermepa.Η HELMEPA JUNIOR, η έκθεση της οποίας στεγάζεται στο κτήριο της COSTAMARE, έχει ως αντικείμενο την εκπαίδευση και ενημέρωση μαθητών δημοτικού από όλη την Ελλάδα, για την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικά του θαλασσίου περιβάλλοντος. Στα 15 χρόνια λειτουργίας της, 48.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα έχουν πάρει μέρος στο πρόγραμμα. Το 1998 η HELMEPA Junior έλαβε το βραβείο Global 500 του UNEP (Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Ηνωμένων Εθνών). Το 2000 ίδρυσαν με τη σύζυγό του το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και έκτοτε χρηματοδοτούν τη λειτουργία του και τις δραστηριότητες του.

...Ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος έχει συμμετάσχει στα Διοικητικά Συμβούλια ελληνικών και διεθνών οργανισμών όπως:

- Vryonis Center, Sacramento California

- Κέντρο Ελληνισμού «Άγγελος Κ. Τσακόπουλος», Sacramento California

- Μεσσηνιακή Αμφικτιονία

- UHAC

- Εθνική Τράπεζα Ελλάδος

- Advisory Board της γερμανικής ναυτιλιακής τράπεζας DVB NedshipBank

- Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

- Leadership 100

- Hellenic Committee των Νηογνωμόνων Lloyds και Bureau Veritas

- Hellenic Committee του Νηογνώμονα Germanischer Lloyd (Πρόεδρος)

- Διεθνής ασφαλιστικός οργανισμός Swedish Club (Αντιπρόεδρος)

Έχει επίσης βραβευτεί για τη δραστηριότητα και την προσφορά του από σημαντικούς φορείς:

- Ακαδημία Αθηνών

- Δήμος Αθηναίων

- Δήμος Καλαμάτας

- Επτά Επιμελητήρια Πελοποννήσου

- Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος

- Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

- Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας

- Ελληνική Ναυτιλιακή Λέσχη

- Λέσχη Επιχειρηματικότητας

- Ευρωπαϊκή Ένωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: