Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Σύσκεψη υπό τον Παπανδρέου για την κατάληψη στη Νομική.

26 Ιανουαρίου 2011.
Σύσκεψη για το θέμα της κατάληψης της Νομικής Σχολής Αθηνών από παράνομους μετανάστες, πραγματοποιείται αυτή την ώρα υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στο γραφείο του, στη Βουλή..***Διαψεύδονται οι αρχές του Πανεπιστημίου....
...Στη σύσκεψη, η οποία ξεκίνησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, συμμετέχουν ο υπουργός και η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης και Άννα Νταλάρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου....
***Παράλληλα...
Διαψεύδει κατηγορηματικά τις αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας και τονίζει ότι «ψεύδονται» όταν ισχυρίζονται ότι ενημέρωσαν τον ίδιο ή το γραφείο του για το ζήτημα της κατάληψης της Νομικής Σχολής από μετανάστες.
Ο κ. Τασούλας αναφέρεται στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνη και στον Πρόεδρο της Νομικής Σχολής κ. Φορτσάκη.
...Παράλληλα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής τονίζει με νέα δήλωσή του ότι «Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι έτοιμο να συνδράμει τις Πανεπιστημιακές αρχές, μόνο στο πλαίσιο του νόμου και με παρουσία των εισαγγελικών αρχών, ώστε να εγγυηθεί την ειρηνική και ασφαλή αποχώρηση από το κτήριο της Νομικής».
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τασούλας στη δήλωσή του αναφέρει:
«...Αναφορικά με το ζήτημα της κατάληψης της Νομικής Σχολής Αθηνών και τα όσα δηλώνουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θ. Πελεγρίνης αλλά και ο Πρόεδρος της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Θ. Φορτσάκης ότι, «με είχαν ενημερώσει προσωπικά για το συγκεκριμένο ζήτημα», θα ήθελα να δηλώσω κατηγορηματικά και προς αποκατάσταση της αλήθειας ότι ουδέποτε ενημερώθηκα, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και το γραφείο μου, από τους ιδίους ή από τις αρμόδιες πρυτανικές αρχές μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή κάποιου εγγράφου, για το συγκεκριμένο θέμα.
...Η όποια προσπάθεια γίνεται, μέσα από ψευδείς αναφορές, στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό και τη μετάθεση ευθυνών για ένα ζήτημα που, εκ του νόμου, άπτεται της ακαδημαϊκής λειτουργίας
».

***Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής στη νέα δήλωσή του προσθέτει επίσης ότι:
«...Οι ξένοι που, για διάφορους λόγους, βρίσκονται στην πατρίδα μας να σέβονται τον τόπο όπου φιλοξενούνται και τους νόμους του Ελληνικού κράτους.
...Στην περίπτωση της Νομικής σχολής, με την παρότρυνση μιας μικρής μειοψηφίας συμπατριωτών μας, που αποσκοπούν σε κομματικά οφέλη, οι αλλοδαποί μετακινήθηκαν οργανωμένα από τα Χανιά, εισήλθαν και παραμένουν στο κτίριο.
Επειδή όμως ο χώρος καλύπτεται από το πανεπιστημιακό άσυλο, θέλω να διευκρινίσω ότι οι πρυτανικές αρχές έχουν την αποκλειστική ευθύνη και την αρμοδιότητα για τη λειτουργία και την ασφάλεια των χώρων και των εγκαταστάσεων.
...Έχουν την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα με απόφαση των αρμοδίων οργάνων να ζητήσουν τη συνδρομή των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, όπως ορίζει ο νόμος του κράτους. Οι Πρυτανικές Αρχές οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους...
».
***Εν τω μεταξύ...
...Με εγκύκλιο του Yπουργείου Εσωτερικών, που υπογράφει ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος, γίνεται γνωστό ότι οι υπάλληλοι που διορίστηκαν ή μετατάχθηκαν στις Περιφέρειες για την κάλυψη των αναγκών των Διευθύνσεων Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, υποχρεούνται να παραμείνουν στις ανωτέρω υπηρεσίες τουλάχιστον για μία πενταετία.
...Επίσης, σημειώνεται ότι η ίδια δέσμευση αφορά και τους υπαλλήλους, οι οποίοι μετατάχθηκαν στις κρατικές Περιφέρειες του ν. 2503/1997 σύμφωνα με την ειδική ρύθμιση του άρθρου 18 παρ.8.β του ν.3870/2010 (ΦΕΚ Α΄138/9.8.2010).
...Επισημαίνεται δε ότι στους οργανισμούς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων έχουν προβλεφθεί οι θέσεις των υπαλλήλων αυτών και ως εκ τούτου και σε αυτή την περίπτωση η τοποθέτησή τους θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά στις Διευθύνσεις Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, όπου υποχρεούνται να υπηρετήσουν για τουλάχιστον πέντε έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: