Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Παπανδρέου : .Χτίζουμε κάτι διαφορετικό στην Ελλάδα...

21  Ιανουαρίου 2011.
"...Χτίζουμε κάτι διαφορετικό στην Ελλάδα, το ίδιο οφείλει να πράξει και η Ευρώπη, να αλλάξει τα πράγματα και να πάρει τη μοίρα στα χέρια της...", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του στο γεύμα εργασίας της τακτικής συνάντησης που πραγματοποιεί το «Euro 50 Group» με θέμα «...η Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι...» και το οποίο η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη ως μόνιμο μέλος του φόρουμ, φιλοξενεί στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα....
...Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η κρίση ανέδειξε κενά στο κοινό μας νόμισμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι ένα νόμισμα «χωρίς αφεντικό» και χωρίς κοινό υπουργείο Οικονομικών.
Τόνισε δε ότι η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει σε ένα ισχυρό μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης ώστε να αποτραπούν εξελίξεις που, αν αφεθούν, θα δημιουργήσουν ανεπανόρθωτα προβλήματα, ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει μετεξέλιξη σε μια Ευρώπη με κοινή οικονομική πολιτική και ότι η χώρα μας είναι αποφασισμένη να στηρίξει το «άλμα» που απαιτείται γι΄ αυτό.
...Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις προτάσεις του για την έκδοση ευρωομολόγου, κάνοντας λόγο για ένα «ισχυρό εργαλείο που είναι κρίμα να μην διαθέτει η ΕΕ».
«...Πολλοί παραμένουν απαισιόδοξοι ότι η Ευρώπη είναι καταδικασμένη στη χαλαρότητα και την αδυναμία λήψης αποφάσεων», είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι «απέναντι σε αυτούς και τα επιχειρήματά τους η Ελλάδα αντιτάσσει τη δική της διαδρομή, ότι τίποτε δεν είναι ανέφικτο και τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο».
...Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι η Ευρώπη θα διαψεύσει τους επικριτές της «όπως ακριβώς και οι Έλληνες διέψευσαν εκείνους που μας είχαν, τέτοιο καιρό πέρσι, ξεγραμμένους».
...Αναφερθείς στις μεγάλες αλλαγές που έχει πετύχει η χώρα μας από το 2010 ο κ. Παπανδρέου είπε μεταξύ άλλων ότι μέσα σε έναν χρόνο καταφέραμε να μειώσουμε το έλλειμμα κατά 6 μονάδες του ΑΕΠ, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι και ένας λόγος που στο πρόσφατο Eurogroup αποφασίστηκε η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, κάτι που, όπως είπε, συνδέεται και με τη δημοσιονομική πρόοδο και τις άλλες αλλαγές.
***Η ομάδα Euro50 είναι ένα κλειστό κλάμπ το οποίο αποτελείται από οικονομολόγους, τραπεζίτες και επιχειρηματίες, και συνεδριάζει 3 φορές τον χρόνο.
Χαρακτηρίζεται ως «Μπίλντεμπεργκ» της Ευρωζώνης, επειδή λειτουργεί όπως και η διαβόητη λέσχη, η οποία θεωρείται ως μια άτυπη παγκόσμια κυβέρνηση. Δηλαδή σε όλες τις συνεδριάσεις της τηρείται άκρα μυστικότητα, δεν γίνονται ανακοινώσεις και όσοι είναι μέλη της είναι άνθρωποι που διαμορφώνουν το οικονομικό μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων. Τα μέλη του Euro50 από την Ελλάδα είναι η Λούκα Κατσέλη και η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: